Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mihez kezdjek? Folytassam...

Mihez kezdjek? Folytassam tovább a keresést?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 19 éves vagyok. 8 általánosom van meg egy okj-s szakmám. Eddig egy tescoban dolgoztam, de kiléptem mert féltem a koronavírus miatt. Féltem, hogy lefertőzöm a családomat. Nincs bevételem, a szüleimmel élek. Apuéknak is kellene segítenem a fizummal, meg nekem is jól jönne. Nem találok munkát! Online elküldtem önéletrajzokat, de nem nagyon reagáltak. Volt, aki azt írta, hogy majd keresnek. Semmi sem történt. Gondoltam személyesen is elmegyek, játékboltba, Euro Family stb. Azt írták, hogy online kell pályázni. Személyesen nem tudnak velem mit kezdeni. CCC-be, DM-be, New Yorkerbe jelentkeztem. Azt mondták nincs állás, vagy majd hívnak, hagyjam ott az önéletrajzomat. Fejér megyei vagyok egyébként. Mit tegyek még?
2020. szept. 17. 11:09
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ennek ez a módja. Keresni, keresni, keresni, amíg nem talál valamit az ember.
2020. szept. 17. 11:14
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen ez igaz! Le vagyok törve teljesen! :(
2020. szept. 17. 11:15
 3/10 anonim ***** válasza:
Érettségi nélkül/protekció nélkül ne számíts ennél jobbra. De még az érettségi is kb. annyit fog hozzátenni az önéletrajzodhoz, hogy nem vagy lecsúszott munkakerülő drogos.
2020. szept. 17. 13:38
 4/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szuper! Nem gondoltam volna, hogy a múltban hozott rossz döntések ennyi tönkre fogják vágni az életemet...
2020. szept. 17. 13:44
 5/10 anonim ***** válasza:
Ennyire azért nem kell leírni magad. Nekem is van ismerősöm 8 általánossal ő talált bolti eladó munkát most a vírus alatt.
2020. szept. 17. 13:48
 6/10 anonim ***** válasza:

Tanulás nem jöhet szóba? Érettségi esetleg?

Milyen okj-d van?

Ennyire rosszul álltok, hogy a te fizud pörgetné fel a családi kasszát?

2020. szept. 18. 21:01
 7/10 A kérdező kommentje:
Elég rosszul állunk. Anyum nem dolgozik, két öcsém van. Apu tartja fent jelenleg egy fizuból a családunkat. Nem tudok tanulni, azonnal munka kell vagy mehetek el otthonról.
2020. szept. 18. 22:18
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem feltétlenül a rossz döntéseid okozták a problémát (azt mindenki hoz, főleg, ha fiatal), hanem hogy az elmondásod alapján a családodnak egyszerűen nincs anyagi háttere, így esélyed sem volt labdába rúgni, nemhogy gólt lőni.
2020. szept. 18. 23:54
 9/10 anonim ***** válasza:

6-os vagyok.

Okés. De milyen okj-d van?

Az érettségi azért jó lenne. El se kezdted a középiskolát?

Melyik részén laksz az országban? Főváros, megyeszékhely van a közelben?

A szegénységből az elköltözéssel lehet a legjobban kitörni (nekem is így sikerült, igaz, 18 évesen, érettségivel, sok-sok szenvedéssel és lomondással).

Ne akard szüleidet és az öcséidet eltartani. Nem a te feladatod. Örök körforgásba kerülnél. Ahol csak szar munkákra van lehetőséged, emiatt tanulni se tudsz és emiatt félre rakni se tudsz.

2020. szept. 19. 08:57
 10/10 A kérdező kommentje:
Egy cukrász okj-m van. De a tanultakon kívül, kb 30 tétel többet nem tudnék megcsinálni. Ez kb 30 sütemény. A technológiákkal sem vagyok annyira tisztában. 8 hónapos képzés volt. Elkezdtem a gimnáziumot. 10 osztály megvan. Csak utána állandóan lógtam a suliból, mert bántottak az osztálytársak. Anyámék nem akartak kivenni, illetve beiratni másikba. Az igazgatót és az osztályfőnököt sem érdekelte. Majd mikor bekényszerítettek a suliba, elkezdtem vágdosni a karomat. Meg akartam halni, volt hogy a rendőrség is keresett stb. Elküldött az iskola egy pszichológushoz. De semmit sem segített. Kedves volt, de kb semmit sem ért. Állandóan rajzolnom kellett, vagy kirakósozni. Szóval nehéz időszak áll mögöttem. 16 évesen úgy döntöttek a szüleim, hogy legyen a tanuló jogviszonyom megszüntetve. Aztán munkát kellett keresnem. Mondanom sem kell 16 évesen sehova nem tudtam menni. Én voltam az ingyenélő stb. 18 évesen a munkaügyi által, elmentem a szakmára. Aztán mikor letettem. Kb. 1 évig nem küldött semmit a munkaügyi. Mikor személyesen kerestem állást, és megemlítettem az okjt akkor vagy lenéztek, vagy annyit mondtak nincs kapacitásuk mindent a legelejéről elmutogatni. Most meg itt vagyok, minden nélkül a nagyvilágban.
2020. szept. 19. 12:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!