Második hullámos home office mennyire jellemző?
Programozóként az első hullámban szinte az egész cég home office-ban volt. Látszólag rendben is volt minden. Személy szerint én pl sok szempontból még hatékonyabb is voltam. Most a második hullám alkalmával mégsem tűnik úgy, hogy megint lenne erre lehetőség.
Ez mennyire jellemző?
8-as "7-esnek én 25 éves vagyok, 14 éves korom óta ingázom"
Te olyan vagy mint a nyuggerek. Akik ha bárkinek valami baja van, előveszik, hogy ők 14 évesen mezítláb jártak télen a hóba 15 km-re lévő iskolába. Vagy a mezőre szántani.
Attól, hogy neked sz * r (volt), legyen mindenkinek sz * r?
Afrikában éheznek, miért nem azt tanácsolod mindenkinek hogy haljon éhen
Napi 3 órát elvesztegettél az életedből, ezt tölthetted volna értelmes dolgokkal, szerinted ez a követendő példa?
Igen a világ meghaladta már ezt a mentalitást, mostmár van internet, az irodai munka 90%-ban elvégezhető otthonról. Persze a managerek meg a hozzád hasonló "rabszolgák" a 8 órából szeretnek bent 6 órát kávézással és cigivel tölteni, a mai fiataloknak ennél már nagyobb igényei vannak az idő értelmes eltöltése terén. Ezenkívül a munkába járás fölöslegesen szennyezi a környezetet, az irodaházak borzasztóan nagy karbon lábnyommal rendelkeznek, (milyen jó dolog nyáron 18 fokra lehűteni egy monstrum irodaházat..).
11-es Jézusom, akkora arcod van, mint egy "monstrum irodaház" :D
Nem, nem akarom, hogy másnak sz*r legyen, de elképesztően el vannak az emberek kényelmesedve manapság. Nem egy pesti barátom, ismerősöm van, aki egy villamosmegállót nem hajlandó lesétálni. Az meg már régen rossz, ha eddig az életéből fél évet dolgozott le, de már most ez a baja, meg az a baja. Mi lesz akkor 5-6 év múlva? Mindehol lesz olyan, ami nem tetszik, és nem lehet sajnos három havonta munkahelyet váltani.
"Afrikában éheznek, miért nem azt tanácsolod mindenkinek hogy haljon éhen"
Szánalmasan túlzó ez az összehasonlítás.
"A mai fiatalok"... a pofám leszakad. Szerinted 25 évesen nyugdíjas vagyok, vagy csak középkorú?
"Napi 3 órát elvesztegettél az életedből, ezt tölthetted volna értelmes dolgokkal, szerinted ez a követendő példa?"
Köszi, hogy úgy adsz ilyen felemelő feedbacket, mintha bármilyen nemű rálátásod lett volna az életemre.
"Igen a világ meghaladta már ezt a mentalitást, mostmár van internet, az irodai munka 90%-ban elvégezhető otthonról."
Wow, tényleg van internet? Az mi?
"Persze a managerek meg a hozzád hasonló "rabszolgák" a 8 órából szeretnek bent 6 órát kávézással és cigivel tölteni, a mai fiataloknak ennél már nagyobb igényei vannak az idő értelmes eltöltése terén. "
Miért vagyok rabszolga? elárulod? Mert bejártam dolgozni? A k*rva anyámat.
Az régen rossz, ha valaki 6 órát kávézással és cigivel tölt el.
az idő értelmes eltöltésére? Aham, szóval a mai FIATALOKNAK az az igényük, hogy a nyolc órából 6-ban Netflixezzenek otthon. Pont ezért nem állnak át (más egyéb okok mellett persze) a cégek a teljes home office-ra "békeidőben".
Köszönöm hogy te FIATALKÉNT, ilyen remek véleményt formáltál rólam "vén g*ciről." Nagyon jókat nevettem, miközben olvastam.
12: azonkívül persze, hogy látszólag minden mondatomra válaszoltál, egyetlen érvet sem sorakoztattál fel az álláspontod mellett:
Miért lenne szükséges az irodába minden áldott nap bejárni ha valaki otthonról is el tudja végezni a munkáját?
Ha erre egyetlen érvet tudsz (azonkívül h ha neked rossz volt, szívjon más is, meg a fiatalok otthon csak Netflixeznek) akkor Nobel díjat kapsz legalább.
Ha már személyeskedésbe kezdtünk (mekkora arcom van pontosan) nem azt írtam, h "vén g * ci" vagy, hanem hogy úgy viselkedsz, mint a nyuggerek.
Illetve hogy "rabszolga" vagy, de ezt nem személyed ellen írtam, hanem ez tény, egy embertípus, sokszázezer sorstársaddal együtt. 2000 éve mondjuk még nem lett volna sok választásod, ma már tehetsz ellene hogy ne legyél az. Már ha zavar egyáltalán. Te azon emberek közé tartozol, aki sohasem kérdőjelezi meg, ha fentről ráöntik a fejére a sz * rt, akibe bármilyen hatalommal rendelkező egyén bármilyen ellenérzés nélkül beletörölheti a koszos cipőjét. És hogy a saját komplexusaidat enyhítsd, azokat támadod, akik fel merik emelni a hangjukat az értelmetlen és dilettáns hatalom/vezetők ellen.
"Az régen rossz, ha valaki 6 órát kávézással és cigivel tölt el."
Jártál te már bankban, vagy bármilyen irodában? A dolgozók kb fele ezt csinálja.
"az idő értelmes eltöltésére? Aham, szóval a mai FIATALOKNAK az az igényük, hogy a nyolc órából 6-ban Netflixezzenek otthon. Pont ezért nem állnak át (más egyéb okok mellett persze) a cégek a teljes home office-ra "békeidőben"."
Ha a munka kész, akkor mit érdekel hogy a maradék időben Netflixezett? Ha a munka nincs kész, ki kell rúgni minden gondolkodás nélkül. Managerként meg nagy vonalakban (+-20%) tudni kéne hogy egy adott munka mennyi időbe kerül. Szép lenne ha az alagút ásásnak úgy állnának neki hogy nem tudják előre, h 8 év lesz vagy 2 hónap.
"Köszi, hogy úgy adsz ilyen felemelő feedbacket, mintha bármilyen nemű rálátásod lett volna az életemre."
Miért, mit csináltál abban a 3 órában? Japánul tanultál? Egyébként ha 1.5 órát utazik az ember azt még el is lehet tölteni normálisan (filmnézés, olvasás stb), de ha valaki 4-szer száll át (mint egy átlag budapesti) akkor lehetetlen.
Arról nem is beszélve, hogy ezek a fölöslegesen bejáró emberek veszik el a helyet attól (a bkvn és az autó forgalomban, parkolókban is) akinek tényleg be kell menni mert nem tud otthonról dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!