Második hullámos home office mennyire jellemző?
Programozóként az első hullámban szinte az egész cég home office-ban volt. Látszólag rendben is volt minden. Személy szerint én pl sok szempontból még hatékonyabb is voltam. Most a második hullám alkalmával mégsem tűnik úgy, hogy megint lenne erre lehetőség.
Ez mennyire jellemző?
Július óta be kell járni.
Havi 10 nap home office-t ígértek. Napi 2 órát utazom, munkahely Dél-Budán, én a 8. kerület külső részén.
A havi 10 nap home office-t egy hónap alatt el is törölték.
Ha 5 év szakmai tapasztalatom lenne és nem fél év, akkor egy héten belül adtam volna be a felmondásomat, piros betűkkel melléírva, hogy azért, mert 50%os home office-t ígértetek, amiből lett 0 és nem fogok heti 10 órát utazgatni.
Be kell járnunk heti 5 nap jelenleg is.
De belehalok, mert:
1. Cserében büdöspesten lakom, zajban, betonrengetegben, szmogban, nyáron éjjel is még 30 fok van. Ha kertes részen laknék, úgy állnék hozzá, hogy valamit valamiért. De így nem.
2. Nem ezt ígérte a munkahely és nem ezért maradtam ott.
3. Esti egyetemre járok és heti 10 óra nagyon nem mindegy. Még egyszer: úgy, hogy közben a munkahely nem ezt ígérte és közben egy Budapest belvárosi kerületben lakom.
Úgyhogy de, belehalok az egy óra odaútba, egy óra visszába, főleg úgy, hogy max 10 percet ülök egy popsival egy járművön, így se dolgozni, se tanulni nem lehet. Ráadásul olyan szakra járok, ahol folyamatosan kell a laptop vagy ha nem az, akkor papír és toll. Old meg BKV-n... Anno előző szakom "magolósabb" volt és 25 percet utaztam csak egy villamoson, ne félj, ott hasznosítottam ezt az időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!