Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Második hullámos home office...

Második hullámos home office mennyire jellemző?

Figyelt kérdés

Programozóként az első hullámban szinte az egész cég home office-ban volt. Látszólag rendben is volt minden. Személy szerint én pl sok szempontból még hatékonyabb is voltam. Most a második hullám alkalmával mégsem tűnik úgy, hogy megint lenne erre lehetőség.

Ez mennyire jellemző?

2020. szept. 15. 10:37
A kérdező szavazást indított:
Nálunk és lehetne, de nincs is szó róla
Lehetne, most nincs, de tervezzük
Már megint az van
Az első hullám óta az van
Nálunk nem lenne hatékony
23 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
88%
Mi visszamehettünk az irodába, ha akartunk, de nem kényszerítettek senkit, én áprilisban kezdtem szülési szabi után újra dolgozni, azóta egyszer voltam benn, amikor visszakaptam a gépem. Tervben sincs egyelőre, hogy mikor kell újra bejárni.
2020. szept. 15. 10:42
 2/13 Koplárovics Béci ***** válasza:
82%
Nálunk most home office van, egyelőre határozatlan ideig. Nem kötelező, mint tavasszal, és van is olyan, aki szívesebben van bent (mert otthon túl sok a zavaró tényező), de ha a lehetőség megvan, és ajánlott is, és szépen is kérnek, akkor kösz, de kihagyom az utazgatást.
2020. szept. 15. 13:16
 3/13 anonim ***** válasza:
82%
Nálunk a nyáron miután alacsony volt az esetszám, vége lett a home officenak. Most hogy 2 hete itt a második hullám, azonnal visszaálltunk rá.
2020. szept. 15. 15:02
 4/13 anonim ***** válasza:
82%
A mi cégünknek két telephelye van. A fő telephelyen márciustól júniusig otthonról dolgoztak az irodisták. Néha bementek 1-1 napra (pl. utalni otthonról nem tudnak), de jellemzően mindenki otthon volt. Én a kisebb telephelyen dolgozok. Itt a legtöbben fizikai munkát végeznek, csak páran vagyunk irodisták. Nekünk tavasszal végig be kellett járnunk. Szeptember elejétől mindkét telephelyről hazaküldték, akit csak lehetett, most én is otthonról dolgozok bizonytalan ideig.
2020. szept. 21. 07:50
 5/13 anonim ***** válasza:
Március óta nem járunk be.. Kb 1-2 ember jár be a 100-ból. Természetesen fenntartanak miattuk egy irodát, több millió Ftért havonta, meg lifteket, biztonsági őröket (igaz 4 biztonsági őrből 3-at gyorsan kirúgtak). Amikor egyetlenegyszer be akartam menni vmit kinyomtatni és elpostázni, nem tudtam, mert a másik emeleten valaki COVIDos lett úgyhogy este 6-tól reggelig az egész épületet takarították.
2020. szept. 21. 19:23
 6/13 anonim ***** válasza:
Mi is március óta itthon vagyunk. Szeptember 1-től az iroda 10%-a önkéntesen visszamehetett, ezt novemberben akarták 30%-ra emelni, de valószínűleg tavaszig el lesz halasztva a második hullám miatt.
2020. szept. 22. 17:57
 7/13 anonim ***** válasza:

Július óta be kell járni.

Havi 10 nap home office-t ígértek. Napi 2 órát utazom, munkahely Dél-Budán, én a 8. kerület külső részén.

A havi 10 nap home office-t egy hónap alatt el is törölték.

Ha 5 év szakmai tapasztalatom lenne és nem fél év, akkor egy héten belül adtam volna be a felmondásomat, piros betűkkel melléírva, hogy azért, mert 50%os home office-t ígértetek, amiből lett 0 és nem fogok heti 10 órát utazgatni.

Be kell járnunk heti 5 nap jelenleg is.

2020. okt. 3. 09:32
 8/13 anonim ***** válasza:
7-esnek én 25 éves vagyok, 14 éves korom óta ingázom. 14-22 éves koromig 1,5 órát oda 1,5-öt vissza, 22 éves korom óta 1 óra 10 perc oda 1 óra 10 perc vissza. Bele ne halj, hogy fél éve kell napi nettó két órát utaznod. Borzasztó.
2020. okt. 3. 09:36
 9/13 anonim ***** válasza:

De belehalok, mert:

1. Cserében büdöspesten lakom, zajban, betonrengetegben, szmogban, nyáron éjjel is még 30 fok van. Ha kertes részen laknék, úgy állnék hozzá, hogy valamit valamiért. De így nem.

2. Nem ezt ígérte a munkahely és nem ezért maradtam ott.

3. Esti egyetemre járok és heti 10 óra nagyon nem mindegy. Még egyszer: úgy, hogy közben a munkahely nem ezt ígérte és közben egy Budapest belvárosi kerületben lakom.

Úgyhogy de, belehalok az egy óra odaútba, egy óra visszába, főleg úgy, hogy max 10 percet ülök egy popsival egy járművön, így se dolgozni, se tanulni nem lehet. Ráadásul olyan szakra járok, ahol folyamatosan kell a laptop vagy ha nem az, akkor papír és toll. Old meg BKV-n... Anno előző szakom "magolósabb" volt és 25 percet utaztam csak egy villamoson, ne félj, ott hasznosítottam ezt az időt.

2020. okt. 3. 09:43
 10/13 anonim ***** válasza:
Már nem azért de a munkáltatónak sem jó a home office, amikor a béka segge alá lement a napi esetszám akkor mindenhol visszavettek home officeból. Hacsak nincs szerződésben benne hogy meddig mennyi HO-t kötelező adniuk, akkor tényleg nem értes a sírás okát. A HO csak a vírus miatt lett bevezetve, megsúgom, ha vége a vírusnak akkor sem lesz HO sehol.
2020. okt. 3. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!