Ez a te életmódodtól függ. Ki lehet jönni havi 10 000 alatt, a felső határ meg a csillagos ég.
Számold ki, mennyibe került a tegnapi kajád és szorozd be 30-cal. Nálam ez olyan 120 ezer lenne, de tegnap kicsit kirúgtam a hámból.
Ez valóban nagyon sok mindentől függ: az igényeidtől, attól, hogy főzöl-e vagy sem, figyeled-e az akciókat vagy bemész a hozzád legközelebbi boltba és megveszed esetleg dupla áron ugyanazt, megeszel-e mindent vagy válogatós vagy, vidéken kertes házban lakik-e az illető, ahol 1-2 dolgot meg tud termelni esetleg, stb.?
Összességében azt mondanám, szűkösen havi 30 ezerből ki lehet jönni, ha főzöl és olcsó kajákat és innen a határ a csillagos ég, ahogy 1-es is írta :-)
"Hogy lehetne kijönni havi 10e alatt ne fárasszál már"
Nem voltál még csóró? :) Én ettem már hónapokon keresztül margarinos kenyeret (kétnaponta kb. 300 Ft) és instant tésztát (napi 150-200 Ft). Nyilván nem egészséges hosszútávon, de simán megoldható.
"Instant levelesel és margarinos kenyérrel sem jön ki 10 alatt."
100 ft az instant leves - én tudok olyan helyet, ahol 90-ért is van - ez havi 3 ezer ft.
Legyen a kenyér 260 ft/ kg (Tesco, Lidl, stb legegyszerűbb kilós fehér kenyér, napi fél kilóval számolva 130x30= 3.900 ft,
A legolcsóbb, light margarin most 170 ft/doboz, 15 doboz/hó = 2.550 ft.
Ez összesen 9.450 ft, ha hiszed, ha nem... :-)
Nekem havi kb 35-40 ezerből jön ki úgy, hogy csak magamra főzök itthon. (Napi fél-1 órába kerül.) A boltban megveszem az alapanyagokat (hűtött húsok, szárított köretek amiket el kell készíteni, fagyasztott zöldségek, fűszerek). Ja és viszonylag sokat is eszem, mégis kijön ennyiből.
De lakótársam például aki állandóan rendel, sokat jár étterembe, ő sokkal többet költ ezekre. De amíg nem keresel legalább 300-400 ezret, addig jobban teszed, ha szinte mindig otthon főzöl, mert az a legolcsóbb.
40000ft- ba simán belefér minden,ha főzöl.
Tényleg heti két óra kb
(heti kétszer szoktam főzni).
Étterem már nem igazán fér bele,de ami az alapanyagot illeti,túlzottan nem nézem az árat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!