Miért kockázatos a bitcoinnal való kereskedés?
Értem, hogy gyorsan ingadozik az árfolyam, de nézzük a következő példát:
Alacsony áron vásárolok 1m forint értékben bitcoint. Lesz x bitcoinom.
Tekintve, hogy a bitcoin hatalmasakat ingadozik, akár a felére is visszaeshet a bitcoinom értéke. Ez esetben nincs más teendőm mint várni, hogy elérje az eredeti ár 120-130%-át majd eladom, és ugyanezért a pénzért veszek amikor bitcoin megint nagyon leesik.
Mi ebben a kockázat? Alacsonyan úgy sem marad örökké. Elveszteni meg nem tudom, maximum az értéke csökken.
Vagy rosszul értem a dolgot?
Azonos véleményen vagyok.
Valóban a nullával nem egyenlő az esélye annak, hogy nem lekövethető, de ez már kb. inkább filozófiai kérdés mint az, hogy léteznek űrlények.
Olyan sok információra van rá szükség ehhez a művelethez, hogy végig tudják követni a pénzed útját, hogy köznyelvben az lehetetlen, matematikailag lehetséges.
Persze amennyiben valakinek még is sikerülne véletlenül jogilag megegyeznie a szolgáltatókkal (a világon minden pontján nagyon sokkal, hiszen véletlenszerű gépeken számol a bitcoin bánya), és eközben meg tudná dönteni bűnügyileg a harmadik felet (pl.:fikcionális esetünkben a dealert aki valószínűleg úgy mossa tisztára a pénzét, hogy mire a hatóság elér ide már rég köze sincs ahhoz a bitcoin címhez amivel kapcsolatban velem üzletelt, és közben valószínűleg "helyzet esetén" eleve megsemmisül minden infó), és közben pedig a közvetítő fél is megbukna vagy jogi, vagy bűnügyi oldalon, ÉÉS közben pedig kifejezetten engem keresnek a több száz vásárló közül.
Ennek a köznyelvben semmi esélye.
A tényét vitattam, ugyanis ez a tény hozzájárul a bitcoin értékéhez.
Értem, hogy önjelölt bűnügyi pszichológus vagy, de ahogyan azt az értékeléseid is mutatják: ez nem célravezető.
A bitcoinnal való kereskedés a téma, ennek az alapja pedig az értéke.
A bitcoin egyik legnagyobb értékét pedig az adja, hogy teljesen nyomon követhetetlen.
Az átlagodat pedig nem a trollok alkotják: Én is 99% lennék ha nem lennének trollok, de mivel a fórumon nem csak trollok vannak fent, így a helyzet az, hogy teljesen haszontalanak a válaszaid mindenkinek.
Tény, hogy nem CSAK ez, de ez is. Tisztában vagyok vele, hogy hogyan működik a bitcoin (ellenben veled), csak a befektetési oldalhoz nem értek. A kérdésem erre irányult.
Nagyon aranyos vagy, hogy trollokról beszélsz fentebb miközben te magad vagy egyértelműen troll. Ezt mind a válaszaid, mind az értékelésed jól alátámasztja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!