Miért kockázatos a bitcoinnal való kereskedés?
Értem, hogy gyorsan ingadozik az árfolyam, de nézzük a következő példát:
Alacsony áron vásárolok 1m forint értékben bitcoint. Lesz x bitcoinom.
Tekintve, hogy a bitcoin hatalmasakat ingadozik, akár a felére is visszaeshet a bitcoinom értéke. Ez esetben nincs más teendőm mint várni, hogy elérje az eredeti ár 120-130%-át majd eladom, és ugyanezért a pénzért veszek amikor bitcoin megint nagyon leesik.
Mi ebben a kockázat? Alacsonyan úgy sem marad örökké. Elveszteni meg nem tudom, maximum az értéke csökken.
Vagy rosszul értem a dolgot?
Mondjuk, ha pár éve 20000-es áron vettél volna, jó sokáig várhatnál amire újra ott lesz az ára. Lehet, soha...
De 15000-nél is ugyanez a helyzet...
Két dolog :
1 - Mivel a bitcon a darkweben használt fizetési eszköz, így egyszerre csak megunják a kormányok, hogy az alvilág ezzel fizet egymásnak és illegálissá nyílvánítják. Ekkor ugrik az összes bitcoinod
2 - Nem tudhatod, hogy a hozzád került bitcoin honnan származik. Lehet hogy előtte 3-4 embernél is megfordult egy nap alatt és a hatóság eljut hozzád valahogy mint gyanúsított egy törvénytelen bűncselekményben. Lefoglalkják a géped, ugrik a bitcoinod is
7. ez ugye nem komoly? :D
a nálad lévő készpénz is lehetséges, hogy megfordult már egy drogdíler kezében, mégsem fognak emiatt téged elővenni.
az első pontod is ott bukik meg, hogyha így működne a világ, akkor már megszűnt volna a politikai korrupció is...a politikusokat érdekli legkevésbé, mi folyik az alvilágban meg hogy mennek a dolgok ott...
Ezt én is badarságnak gondolom.
Pont az a lényege a bitcoinnak, hogy teljesen lekövethetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!