Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Fair dolog így megvágni a...

Fair dolog így megvágni a vásárlót?

Figyelt kérdés

Másodikán rendeltem egy sim kártyát egy új szolgáltatótól. Négy nap múlva kaptam meg a postától és elfoglaltságok miatt csak ma volt időm belerakni a telefonba - mikoris azt látom, hogy az utóbbi hat nap használatot is kifizettetik velem!!!! Két nappal ezelőtt még nálam sem volt a kártya!!!! Nemhogy aktiválva nem volt, de még csak a telefonomba sem került és sose láttam. Ezt mégis hogy tehetik meg??

Nagynehezen kapcsolatba tudtam lépni egy dolgozóval, mert feltűnt, hogy magasabb a havidíj, mint amit a honlapon ígértek, mire ő azt mondta, hogy mától számítják az új hónapot, és a másodikától nyolcadikáig tartó időszakot is ki kell fizetni. Mégis hogy van ez???

2020. szept. 8. 12:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
62%
teljesen rendben van nincs okod a panaszra
2020. szept. 8. 12:57
 2/11 anonim ***** válasza:
62%
Igen.
2020. szept. 8. 13:13
 3/11 A kérdező kommentje:

Ez szarkazmus nélkül?

Dehát hogyan fizethetnék olyan időszakért, amikor még nálam sem volt a kártya? Úgy lenne tiszta, ha akkortól indulna el, amint aktiváltam..

2020. szept. 8. 13:25
 4/11 anonim ***** válasza:
30%
a posta lassan hozta ki ehez mi köze acégnek?
2020. szept. 8. 13:26
 5/11 A kérdező kommentje:
Online rendelés esetében nem várhatja el a cég, hogy még aznap megkapja a vásárló a terméket, ennélfogva az sem várható el a vásárlótól szerintem, hogy már aznaptól fizessen. A tisztességes eljárás az lenne, amit fent írtam.
2020. szept. 8. 13:31
 6/11 anonim ***** válasza:
30%
A számlázás onnan indul, amint a megrendelt szolgáltatást biztosították. Arról ők már nem tehetnek, hogy a posta lassú, te meg 2 napig utána nem tetted be a telefonba. A szolgáltatás élt. A kábeltévét is ki kell fizetni akkor is, ha nem kapcsoltad be a készüléket egy hónapig, vagy bele se dugtad. A szolgáltatás élt.
2020. szept. 8. 13:33
 7/11 A kérdező kommentje:
Dehát nálam sem volt!! Esélyem nem volt arra, hogy használjam!!
2020. szept. 8. 13:55
 8/11 anonim ***** válasza:
17%
Es akkor most mire mesz azzal, hogy sirsz itt nekunk? Menjel a fogyasztovedelemhez, ha nem tetszik.
2020. szept. 8. 14:01
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Valóban nem fair, de azzal, hogy itt elpanaszolod nem fog változni. Mekkora összegről van szó egyébként? 1000Ft?
2020. szept. 8. 15:36
 10/11 anonim ***** válasza:
28%

Nem, nem onnan indul...

Olvasd el a fogyasztóvédelmi törvény ide vonatkozó paragrafusát.. használatbavételtől indul hivatalosan. (nettó 6perc volt megkeresni)

Ugyanez van pl kézbesített leveleknél is sokszor, amikor x napod van visszajelezni, olyankor is a kézbesítés idejétől pörög. Igaz ez most full más példa volt, csak az elvet akartam szemléltetni. Fogyasztóvédelmi törvény kitér mindenre.

A kérdező felháborodása jogos, viszont kis összeg...

2020. szept. 8. 16:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!