Most végeztem el gimit! Tehát 18vagyok, Felvettek főiskolára, de kaptam családipotlékot! Ez hogy lehet? Elvileg meddig jár?
A középfokú oktatási intézményben nappali tagozaton folytatott időszakra jár. Mivel utólag folyósítják, ha júniusban érettségiztél, akkor július elején kellett volna megkapnod az utolsó családi pótlékot. A főiskola alatt már nem kapsz családit, de ha van testvéred, aki még kap, akkor beleszámítanak a létszámba.
Be kellett volna jelenteni a csp. folyósító szervnél, hogy megszűnt a tanullói jogviszonyod. Általában ezt az iskolák meg szokták tenni, de ha valami oknál fogva nem kerül be a bejelentés, és továbbra is kapod a családit, titeket büntetnek meg, mert jogtalanul vettétek igénybe az ellátást.
Amíg közoktatásban(!) tanul, de max abban a tanévben, amikor betölti a 20-at:
A törvény 2010. augusztus 31-től hatályba lépő rendelkezésével módosul a családi pótlék folyósításának időtartama: a közoktatási intézményben tanuló gyermek után az eddigi 23. életév helyett 20 éves korig, illetve annak a tanévnek a végéig jár a juttatás, amelynek időtartama alatt a 20. életévét betölti.
Hiába nincs még 20 éves, megszűnt a tanulói jogviszonya júniusban, nem jár már a családi pótlék. Mivel a csp-t utólag folyósítják, júliusban kellet megkapnia az utolsót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!