Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen sorrendben érdemes...

Milyen sorrendben érdemes ezeket visszafizetnem?

Figyelt kérdés

Van egy folyószámla hitelem, ami folyamatosan magas kamattal pörög, így azt vettem előre és most kb minden kiadásom ennek a célnak rendeltem alá, a terv szerint 2 hónap és kimászok ebből.

Emellett van másik 2 hitelem, ezek viszont kicsi törlesztővel, fix kamatra vannak, fix törlesztő részletekkel.

Elnézést ha buta a kérdés, de az utóbbi 2 esetben mivel fix a törlesztő a futamidő végéig, nem éri meg előtörlesztenem nem?

Az előtörlesztés díja ugye 1% lenne (ezt megnéztem az adott intézménynél), de ezeknél nem számít a sebesség nem?

Az elsőnél mivel havonta a kamattal nő, így ott értem hogy miért siessek.

Köszönöm szépen előre is a segítséget.

2020. aug. 30. 15:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom, de általánosságban igaz, hogy

1) uzsorás

2) behajtó cég

3) NAV

4) Bank

5) Haver

6) Közeli rokonok

7) Szülők

8) Volt házastárs követelései

2020. aug. 30. 15:43
 2/3 anonim ***** válasza:

Attól, hogy fix a futamidő, még valószínű a törlesztőd egy része kamat. Ezt nem kell a futamidő végéig kifizetni, csak a végtörlesztés napjáig. Vagyis minél előbb kifizeted, annál kevesebb kamatot fizetsz rá, annál "olcsóbb volt" a hiteled.

Persze előfordulhat más konstrukció, ehhez a szerződéseidet kell ismerned. Összességében én azt mondom a legtöbb hitelt (hacsak nem kamatmentes, mert akkor mindegy) érdemes az embernek mihamarabb leráznia magáról.

2020. aug. 31. 12:46
 3/3 A kérdező kommentje:

Ohh értem, át is olvasom a szerződést újra.

Azt hiszem akkor a folyószámla után már fekszem is rá a másodikra :)

Köszi ment a zöld.

2020. aug. 31. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!