Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi az oka hogy Magyarországon...

Mi az oka hogy Magyarországon ilyen hatalmas mélységei vannak a szegénységnek?

Figyelt kérdés

Gyerekként mindig úgy éreztem hogy az én családom tök szegény, mert mindig kevesebbet engedhetünk meg mint kb bármelyik osztálytársam az iskolából, pedig egy tök átlag suliba jártam nem valami elit helyre.

Aztán felnőttként ismerkedtem meg emberekkel, akik meséltek róla hogy milyen nélkülözésbe nőttek fel ők is, és had ne mondjam sokkal durvább helyzetekben mint én, és akkor ők még mindig nem olyan szinten voltak csórók mint az ilyen falusi mélyszegény családok összekomfort nélküli vályogodúkba élnek.

Tényleg ennyire Fekete-Afrika meg Brazil favela ez az ország?

2020. aug. 30. 10:15
 1/3 anonim ***** válasza:
85%
Az ország egyre inkább kettészakadni látszik életminőség tekintetében. A Dunától nyugatra fekvő régiók szinte félúton vannak Ausztria felé fejlettségben, míg kelet, északkeleten a nyomor elképesztő mélységeit tapasztalhatod meg ha odalátogatsz.Ezekről a területekről folyamatos az elvándorlás,aki teheti az menekül.A szegregátumokban fölnőtt egy teljes generáció úgy, hogy a tanulás, munka helyett segélyből tengődésre lettek nevelve. Ebből a helyzetből felnőttként már nagyon nehéz kitörni. Ezt a kiszolgáltatott csoportot a politikusok eszközként használják hatalmuk megtartására, az olcsón megvehető, befolyásolható emberek szavazatával.A magyar gazdaság szerkezete is szegénység fenntartását szolgálja, az ide települt külföldi cégeknek olcsó munkaerő kell különben áttelepítik a gyáraikat. Így a kormány érdekelt a szegénység fenntartásában.
2020. aug. 30. 10:42
 2/3 anonim ***** válasza:
78%
Észak-Alföld megyéiben, Borsod, Szabolcs és Hajdú falvai között nagyon sok elszegényedett, elgettósodott környék van, ahol tényleg szó szerint afrikai nyomor uralkodik. Nincsenek közszolgáltatások, szeméttel fűtenek, kútra járnak vízért, rongyokban járnak, a putri vagy ház majdnem rájuk dől... ha nem saját szemmel láttam volna el se hiszem, egyik ismerősöm egy ilyen olyan járásban dolgozik közszférában, ahol több ilyen falu van és segélykerelmeket bírál el, szokott mesélni...
2020. aug. 30. 11:26
 3/3 anonim ***** válasza:
Pécsről, meg úgy amblokk a Dél-Dunántúlról is tudnék mesélni.
2021. júl. 2. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!