Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hol gyűjtsek pénzt a gyermekem...

Hol gyűjtsek pénzt a gyermekemnek, amíg ő végez a tanulmányaival? (babakötvény, junior számla, stb..)

Figyelt kérdés

Nem feltétlenül tennék félre neki havi rendszerességgel, de most kaptunk egy nagyobb összeget a dédszülőktől, itthon áll a borítékban, és alkalomadtán én is megtoldanám valamennyivel. Milyen formában érdemes elkezdeni a gyűjtést?

Addig nem szeretném odaadni neki a pénzt, amíg nem végez a tanulmányaival, és költözik el itthonról.

2020. aug. 29. 00:18
 1/9 A kérdező kommentje:
Még nincs egy éves a gyerek.
2020. aug. 29. 00:19
 2/9 kapo1588 ***** válasza:
Szerintem vagy babakötveny vagy sima állampapír. Mindkettő ingyenes és magasabb kamatot ad a banki kamatoknal
2020. aug. 29. 04:57
 3/9 A kérdező kommentje:
köszi, állampapír lesz. a babakötvény nem szabad felhasználású, és 18 éves korában ki kell venni, addig nem hozzáférhető.
2020. aug. 29. 09:46
 4/9 anonim ***** válasza:

Én babakötvényre tettem a voksom, nekem tetszik, hogy 18 éves koraig én sem tudok hozzányúlni, így az tényleg biztosan az ő pénze. És nagyon jó a hozama.

Amúgy akkor is megéri megnyitni, ha 18 évig nem nyúlsz hozzá, mert az állam ad egy kezdő összeget, ami addig kamatozik.

2020. aug. 29. 11:34
 5/9 anonim ***** válasza:
A babakötvény és minden ehhez hasonló havi vagy évi rendszerességü befizetési forma ami kamatozik és ha 10-15-20 évig nem nyúlsz hozzá akkor meg kapsz X milliót a végén. Valami hasonló dolgot keress
2020. aug. 29. 11:37
 6/9 A kérdező kommentje:

A start számlát megnyitottam az állam által adott 42.000 Ft miatt, de rájöttem, nem akarom babakötvényben gyűjteni neki a pénzt.

Nem férhetek hozzá bármikor, nem szabad felhasználású, és nem pontosan 18 éves korában akarom kivenni, annyi idős korában korában nem tudjuk neki befektetni lakásvásárlásba, (és minek, ha még csak gimis) lehet ez csak 30 éves korában fog eljönni.

Az állampapír plusz jó lesz, excel táblában vezetjük, mikor mennyit tettünk be a gyerek számára, 5 évente pedig betesszük újra kamatostul.

2020. aug. 29. 15:11
 7/9 anonim ***** válasza:
87%

Az applikáció mutatja neked, nem kell hozzá excel tábla.

Amúgy nyakamat rá, hogy ez a pénz nem fog a gyerekedhez eljutni. Persze nem fogsz 10 év múlva visszajönni, hogy elmeséld, hogy el kellett költeni a fészer felújítására vagy új autót kellett venni. Ez a baj a nem lekötött pénzekkel, túl vonzó a szülőknek.

2020. aug. 29. 15:27
 8/9 A kérdező kommentje:

Milyen applikáció, webkincstaron belül?

Csak akkor nyúlnánk hozzá, ha valaki beteg lenne, mert mit ér a pénz, ha valaki alulról szagolja az ibolyát. Ezért szeretném csak ha bármikor hozzáférhető lenne, semmilyen más esetben nem nyulnek hozzá. Vannak még ilyen olyan helyen gyűjtött pénzeink, amikhez eszünk ágában sincs hozzányúlni. Kocsit, meg ilyeneket intézzük a fizetésünkből, vagy egyéb megtakarításból.

2020. aug. 29. 16:03
 9/9 anonim válasza:

Nem igazán értem, ha a gyereknek gyűjtöd, miert akarsz hozzáférni? Babakötvénynél valóban nincs kedvezőbb.

És korlátlanul felhasználható, a weboldalon is írják.

2021. máj. 21. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!