Mi történhet, ha scam webshopból rendeltem?
Figyelt kérdés
Igen, tudom buta vagyok, sose dőltem be semminek, és azt se értettem hogy mások hogy dőlhetnek be neki, de egy nem éppen legtisztább pillanatomban sikerült. A salesnksportsl . top oldalon rendeltem egy cipőt, megadtam a nevem, lakcímem és telószámom, valamint bankkártyával fizettem. a fizetendő összeget (8000Ft) 2x vonták le, rögtön egymás után, de azóta többet nem. Leginkább az érdekelne, hogy később is hozzáférnek-e a kártyámhoz és tudnak-e vele fizetni, róla pénzt levonni, vagy sem? Valamint az adataimmal tudnak-e kezdeni valamit? Tudom, nagyon buta voltam, de légyszi értelmes válaszokat írjatok csak, nem vicces a dolog.2020. aug. 18. 10:13
1/1 anonim válasza:
Neveddel és lakcímeddel nem valószínű, hogy tudnak mit kezdeni, a bankkártyád adatait pedig vagy ők használják tovább, vagy fillérekért felteszik a darknetre és mások használják. Teendőd:
1) Kártya azonnal letilt
2) Szólsz a bankodnak, hogy hiba történt az utalás során, így előfordulhat, hogy a dupla utalásból az egyiket visszakapod, de nem biztos
3) Az egyszer 8000Ft az tanulópénz, sem azt, sem a cipőt nem fogod viszontlátni
4) Legközelebb csak megbízható shopból rendelsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!