Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Köteles vagyok visszaadni az...

Köteles vagyok visszaadni az autót?

Figyelt kérdés
Május végén vettem egy bontásra váró, működésképtelen autót 90ezer forintért. Még akkor kifizettem 30at,és úgy egyeztünk meg, hogy a maradék 60at júliusban fizetem ki. Sajnos úgy alakultak a dolgok, hogy nem sikerült, de a tulaj adott haladékot augusztus 10ig. Tegnap hívtam is, hogy megvan a pénz és elviszem neki, de azt mondta, hogy épp nem ér rá, és találkozzunk ma. Most sajnos ismét közbejött valami, és nincs meg a pénz. Ezekután a tulaj ordítozva követeli, hogy akkor azonnal vigyem neki vissza az autót, és azt a 30ezret sem adja már vissza.

2020. aug. 11. 07:52
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell visszaadnod, de ha nem fizeted ki a vételárat, be is perelhet, és akkor a többszöröse lesz majd amit ki kell fizetned. (ügyvédi munkadíj, perköltség, stb...)
2020. aug. 11. 08:01
 2/23 A kérdező kommentje:
Tegnap ki akartam fizetni, ő nem ért rá. Nem tehetek róla, hogy fontosabb dolga akadt. Az autó még hivatalosan forgalomban van, és az ő nevén van.
2020. aug. 11. 08:04
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha tegnap óta elköltötted a pénzt, akkor mit akarsz???

Ki tudod fizetni?

Ha nem, akkor jogos, ha vagy viszaadod az autót, vagy ha beperel a tulaj, akkor még jó magas perköltséged is lesz, amit ki kell fizetni!

2020. aug. 11. 08:12
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Persze, majd az ő hibája lesz, hogy nem fizeted ki. Az meg a te hibád, hogy most meg te nem érsz rá. Ha tegnap meg volt s penzt, akkor hogy lehet, hogy ma már nincs meg?
2020. aug. 11. 08:13
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Hónapok alatt nem tudtál szaros 60-at félretenni?
2020. aug. 11. 08:15
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

A pénzt vagy köteles megadni. Ha nullán áll a bankszámlád akkor vannak olyan szolgáltatók akiktől vehetsz fel kölcsönt, és akkor annak már kamatot is fizetsz.

Egyébként nehéz elhinni, hogy valaki olyan csóró, hogy nincs 60ezer forintja, de inkább roncsokra költi, mint kajára... Inkább az lehet hogy sumákolsz, jogos az eladó felháborodása. Ha sehogy nem jutsz pénzhez akkor inkább add vissza a kocsit.

2020. aug. 11. 08:16
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Szavahihető egy ember lehetsz, ha állítasz valamit bizalommal, majd másnapra az állításod már nem érvényes, mert "közbejött valami".

Fizesd szépen ki, mert megütöd vele a bokád. És lehetőleg innentől messze kerüld el a törlesztős vásárlásokat, mert látszólag nincs meg nálad az a mentális gát, ami arra figyelmeztet, hogy egyenlítsd a tartozásaid, mert baj lehet belőle.

2020. aug. 11. 08:16
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen gondold magad a helyébe és úgy cselekedj! Te, mit szólnál, ha lógnának neked hónapokig? 1 nap alatt, hogy tűnik el a pénz? Ha pedig ennyire nincs pénzed minek neked autó?
2020. aug. 11. 08:28
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Na lássátok ezért jó banki utalással intézni a pénzügyeket, mikor megvan a pénz katt és ki van fizetve, nem lell rohangálni annyit.
2020. aug. 11. 08:30
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy közbejött valami? Égette a zsebed?
2020. aug. 11. 08:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!