Eladhatom a hàzat?

Figyelt kérdés
A gyerekek nevére írattuk a házat pár éve a volt férjemmel. Ebben a házban élek most a fiammal. Most én eladnám és vennék helyette másikat. A gond az, hogy az egyik gyerekem az apánál van elhelyezve, tehát nem velem él. Ilyenkor a gyámügy enged rendelkezni az összes pénzzel vagy az apánál lévő gyerekét le kell kötni? Távol él a másik gyerekem, ezért aggódok, hogy így neki nincs érdekében az új ház vásárlása és így az ő részét nem fogom megkapni. Köszönöm a válaszokat előre is!
2020. aug. 8. 10:28
 1/2 anonim ***** válasza:
A gyámügy engedélyével adhatod csak el, ha még 18 év alattiak a gyerekeid, ezért őket kell megkérdezned. Engedélyezhetik is, de akkor minimum azonos értékű házat kell venned, vagy nagyobb értékűt. Tehát olyat nem tehetsz, hogy mondjuk eladod a gyerekek házát 20M-ért, veszel egy másikat 13M, a fennmaradó összeggel pedig rendelkezel. Az viszont biztos, hogy alaposan meg kell majd indokolnod az eladás okát. Az a gyámügytől függ, hogy elfogadja-e az indoklást, lényegtelen, hogy itt milyen válaszokat kapsz.
2020. aug. 8. 15:07
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Viszont ha alacsonyabb értékű házat veszel, akkor a különbözetet köteles vagy a gyerekek javára fordítani, ami nem azt jelenti, hogy veszel nekik rajta csokit, hanem például a nevükben hosszú távú befektetésbe helyezed a pénzüket, amihez majd nagykorúságuk esetén hozzáférnek.

Nos ezért nem szabad soha a gyerekek nevére iratni semmit. Az én férjem is ezzel jött állandóan, de mondtam neki, ha még egyszer szóba hozza, pofán vágom. Biztosan mindenkinek megvan az oka rá, hogy miért teszi, de butaságot nem kell, hogy az ember csináljon. Akinek nem inge, nem veszi magára. Bocsi.:)

2020. aug. 9. 05:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!