Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nekem lehet abból bajom, ha...

Nekem lehet abból bajom, ha munkáltatóm sumákol?

Figyelt kérdés

Évente új céghez jelentenek be, azt is kevesebb összeggel, óraszámmal.

Adóbevalláskor sem megy be annyi, mint papíron, stb.

A nav most vizsgálódik. A dolgozókat is megbírságolhatják?

2020. júl. 30. 11:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha meg is kérdeznek, akkor te ne tudj semmiről. Amit kaptál papír aláírtál kész. Azt se kell mondani, hogy több pénzt kaptál, mint ami a papíron van. Ha sok a dolgozó előbb utóbb úgyis elszólja magát valaki. Mondjuk az nem túl életszerű, hogy miért maradtál kevesebb pénzért, max azt mondod, nincs a közelben más lehetőség enni, lakni meg kell, több mint a semmi. De ezt is max vidéken veszik be.

Egyik volt munkahelyemen is volt NAV vizsgálat, ott írásban kerestek meg nyilatkozattételre. Mivel amúgy nem bántak velem rosszul, meg is fizettek, így nem teregettem, pedig lett volna mit.

2020. júl. 30. 11:55
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

"Amit kaptál papír aláírtál kész."

Ilyen nincs! Ezzel az erővel aláírok egy hitelszerződést és nem fizetem... Ettől függetlenül még a bank be fogja hajtani rajtam, lesz@rják,hogy elolvastam e vagy sem.

Igen, lehet bajod. Több mint való nem lesz, a NAV se hülye. Tudja nagyon jól, hogy a legtöbb munkavállaló ki van szolgáltatva.

2020. júl. 30. 12:35
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert évente új cég van nem. Azért viszont igen, hogyha nem annyira vagy bejelentve mint amennyit dolgozol és kapsz, ilyenkor ugyanis partner vagy az adócsalásban.
2020. júl. 30. 13:06
 4/5 anonim ***** válasza:

Nyugdíjadba és a szolgálati idődbe is számít

Hitelképességed is romlik

2020. júl. 30. 20:13
 5/5 anonim ***** válasza:

A NAV azért vizsgálódik, mert ők is tudják, hogy az "évente más céghez vagyok bejelentve", nem véletlenül van.

Nekik is van éves ellenőrzési tervük, aszerint haladnak.

Gondolom, biztonsági szolgálat jellegű a munkád. Azok csinálják ezt, és ezzel a NAV is teljesen tisztában van.

A NAV-nál is sok olyan dolgozó van, aki előtte a piacon "érlelődött", ismerik a dörgést hidd el, tudják, mit kell keresniük...

2020. júl. 31. 04:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!