Jogosult vagyok-e özvegyi nyugdíjra, ha 1996-ban elváltunk? Férjem 2016-ban elhunyt. 2 gyermek van, akik felnőttek már!
Figyelt kérdés
2020. júl. 24. 23:15
1/15 anonim válasza:
Nem.
Árvasági sem jár annak a hatvanévesnek, akinek most haltak meg a kilencvenéves szülei.
De legalább ingatlanadót sem kell fizetned arra a házra, amit 1990-ben eladtál, és ebadót se arra a kutyádra, ami gyerekkorodban megdöglött.
2/15 anonim válasza:
Elvált házastárs akkor jogosult az özvegyi nyugdíjra, ha váláskor a bíróság asszonytartást ítélt meg.
Itt minden le van írva:
4/15 anonim válasza:
Hogy lennél jogosult özvegyi nyugdíjra, mikor már 20 évvel a halála előtt elváltatok? Nem is tudom értelmezni sem ezt a kérdést.... 🙄
5/15 anonim válasza:
#4: Abban az esetben jogosult, ha váláskor a bíróság az ő részére tartásdíjat állapított meg (ami nem egyenlő a gyerektartással). De arra is csak akkor, ha már nyugdíjas, vagy hat éven belül nyugdíjba megy.
Fentebb linkeltem a hivatalos oldalt.
6/15 anonim válasza:
De ilyet nem írt, nem valószínű.
7/15 anonim válasza:
Nem vagy özvegy, ez nem tűnt fel? Mellesleg 4 évvel később jut eszedbe?
8/15 anonim válasza:
#6 Igen. De attól #5-ös még az eddigi legpontosabb válasz.
10/15 anonim válasza:
Hogy jutott ez most eszedbe hogy neked járhatna özvegyi nyugdíj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!