Ha autókat akarok árulni?
köszi!
vendéglátó eladó vagyok.
Szerintem kérdezz meg egy könyvelőt ezzel kapcsolatban.
Külföldi vagy magyar autókat?
Milyen bevételi határ? Egyéni vállalkozónak nincs ilyen, hogy bevételi határ. Van egy fuvaros egyéni vállalkozó ügyfelem, éves szinten 400 millió az árbevétele. Te esetleg a katára gondolsz, de az nyilván ostobaság lenne ebben a helyzetben.
Kérdező, ajánlott a könyvelő, mert gondolom különbözeti áfa meg illetékmentesség kellene, azt viszont nem fogod tudni egymagad megoldani.
Olyan nincs, hogy székhely helyett otthon tárolod az autókat. Így kezdetnek ez nem legális, mivel lakóövezetben ez nem engedélyezett vállalkozói tevékenység. Szomszédaid is nagyon örülnének, ha a kertedben nekiállnál autókereskedést üzemeltetni...
Másrészt persze, kell vállalkozás, aminek ez a tevékenysége (a vendéglátás hogy jön ide? Főleg, ha nem is vállalkozóként csinálod), kell székhely, megfelelő kezdőtőke, engedélyek, adózást választani...
1. Egyéni vállalkozóként kereskedelmi végzettség kell hozzá!
2. Lakóhelyen lehet árulni, nem kell telephely (nekem sincs, mégis van illetékmentességem és legálisan csinálhatom)
3. Ne lépd túl az éves 8 millió forintos bevételt, mert akkor a havi 50e ft adó helyett 30 valamennyi százalékot kér tőled az állam.
4. Autókereskedéshez KFT.-t érdemes alapítani vagy ha nem akarsz annyit belerakni, akkor úgy kell mint a cigók, hogy kamu dobós cégre veszed őket, csak eladásnál az nem egy j pont.
5. Külföldi kocsiknál lehet feketén is csinálni, mint ahogy a cigányok csinálják.
Köszi a válaszokat!
Akkor keresnem kell egy könyvelőt.
És KATA kilőve.
Egyenlőre nem szeretnék autókereskedést ,előtte megnézném milyen csak egyénibe csinálni. Egyenlőre kevés autó eladásán gondolkodom és nem túl drágában.Aztán meglátnám,hogy hogy megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!