Milyen szerszámoskészletet vegyek ha motorokat vagy autókat akarok javítani?
Főállásban vagy a magad szórakoztatására?
Mert profi szerszámokból/felszerelésekből 100e semmi. Sőt, már a hobbi-vonalon is egyre kevesebb, amikor egy kis ládányi, dugókulcsra rakható torx és sokszög készlet 16e forint... ...az OBI-s Lux márkából.
Én úgy kezdtem 15 éve a hobbiból javítást, hogy mindenféle hulladéknak kinéző cuccom volt. Ez azóta sem változott, csak sokkal több hulladéknak kinéző cucc van szépen elrendezve a műhelynek kikiáltott melléképületben. De azért egy-egy olajcseréhez van apró munkákhoz megvan mindenem, pl. akna világítással.
Simson?
Dugókulcs készlet, villáskulcsok 8mm-től talán 28 mm-ig, csavarhúzók, imbusz készlet, sima kalapács, műanyagkalapács, csípőfogó.
Meg egy satu.
Minden más már csak könnyít a dolgon. :)
Jó, kellhet néhány célszerszám, ami típusonként változhat; pár speciálisabb eszköz, mint seeger fogó (ami éppen nem speciális vagy különleges, de sok helyen nincs); ilyenek.
De megnézed mid van, aztán megnézed mi az ami kell, körülnézel a neten mi milyen áron megy, aztán megveszed ami olcsó és nem feltűnően gagyi.
Az nagyon kevés pénz arra.
Mert venni kell pisztolyfúrót, flexet, satut, csiszológépet, esetleg kompresszor is és ez már 100 ft.
Kulcsok , csavarhúzók, kalapács, másik 100.
A legjobb készletbe meg venni ezeket, mert ha külön veszel egy darabot az aránylag nagyon drága. Például a múltkor nekem kellett egy darab 55-ös torx fej és 1690 ft volt . Úgy hogy szerintem 500 alatt nem sokat tudsz kihozni. Már ha ezzel akarsz foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!