Létezik még hazautazási költségtérítés?
Erről a hazautazásról nem tudtam, de lehet róla vitatkozni. Nekem az állandó lakhelyem innen 450 kmre van, viszont a tartózkodási meg itt van már 6 éve. Ha én nem kifejezetten az adott munkahely miatt költöztem el, akkor is járna? A mostani helyemen 2 éve dolgozok, tehát már előtte is itt éltem életvitelszerűen.
Igaz jó lenne, ha a hazaút egy részét állná, mert egy kanyar kb egy 20asba van, viszont tömegközlekedéssel 7-8 óra, míg hazaérek, szóval inkább szabadság kéne, mert ha szombaton hajnalban elindulok, koradélutánra érek haza, vissza még vasárnap délután kell jönni és későeste érek. Igaz telekocsival gyorsabb, csak ott meg nem tud mindig számlát kérni az ember.
"hazautazás: a munkahelyről legfeljebb hetente egyszer - az általános munkarendtől eltérő munkaidő-beosztás esetén legfeljebb havonta négyszer - a lakóhelyre történő oda- és visszautazás;
d) * lakóhely: annak a lakásnak a címe, amelyben a munkavállaló él, illetve amelyben életvitelszerűen lakik;
e) * tartózkodási hely: annak a lakásnak a címe, amelyben a munkavállaló - lakóhelye végleges elhagyásának szándéka nélkül - munkavégzési célból ideiglenesen tartózkodik;"
Nekem egyértelmű, hogy jár, ha egyébként a tartózkodási helyed és a munkavégzés közötti útra nem veszel igénybe napi szintű beutazás gyanánt hozzájárulást a munkáltatótól.
Ha igénybe veszel, akkor a lakcímedre történő hazautazásra már nem jár, az saját zsebből megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!