Hol érdemes feljelenteni egy lakatos mestert, aki átvert?
Zárat cserélt, biztonsági bejárati ajtóban, úgy beszéltük meg, hogy beszerel egy fúrás és törés védett zárbetétet. Azt mondta, fontos, hogy adjon számlát, mert számla alapján garancia van a zárbetétre, adott is számlát, 38.000,- forintot fizettem!
A benti ajtókon pedig azt mondta vállalja, hogy felszerel új díszléceket, holnap megnézi a boltban milyent lehet beszerezni és meg is veszi az anyagot és majd felhív. Közben sokat beszélt, mindenféle témáról, ez eléggé furcsa volt.
Amikor elment, kimentem a lakásból, bezártam az ajtót és a kilincs majdnem a kezemben maradt, ki-be csúszkál kb. fél centit. Akkor gyanús lett. És akkor jutott eszembe, hogy a benti ajtókat le sem mérte. Hogy vesz anyagot, ha nem mérte le? Olyan sokat beszélt, hogy észre sem vettem, hogy nem mérte, csak nézegette.
És akkor elmentem a Zárkirály boltba és megkérdeztem, mennyire biztonságos ez a zárbetét, amit beszerelt és mennyibe kerül náluk. Azt mondták, ilyenekkel szokták átverni az embereket, ócska kínai áru, pillanat alatt ki lehet törni és bejutni a lakásba, az ára pedig: 2.500,- forint. Viszont, hasonlít a drága zárbetétekre, aki nem ért hozzá nem tudhatja, hogy nem biztonságos.
Többször felhívtam a mestert, nem vette fel a telefont és most már szerintem letiltott a telefonján.
Megnéztem a számlát, az van rajta, hogy ZÁRSZE.... a szó vége olvashatatlan, talán ZÁRSZERELÉS.
Tudom, jobban kellett volna odafigyelni, de ki gondolta volna? Egy arcképes szórólapot dobott be minden postaládába, rajta a neve, a honlapjának a címe, a számlán az adószáma. Meg is található, még a Facebook-on is megtaláltam. De, mivel nem áll szóba velem, kihez forduljak? Ki segíthet, melyik hatóság? A rendőrség ilyenekkel nem foglalkozik.
Az ilyen csalók ellen tenni kell valamit!
Megnéztem a Cégjegyzékben a cégét, a Bt-t. Sok tevékenységre van bejegyezve, de a lakatos munkákat, zárszerelést nem látom.
Egyébként szeretnélek megnyugtatni, minden zár feltörhető. Szóval ilyen szempontból még nagy különbség sincs a betétek között.
" néhány óra múlva küldtek egy választ, amelyikben megköszönték a bejelentést és azt írták: kivizsgálják az ügyet!"
Nagy valószínűséggel egy automata válasz-emailt kaptál, ez kb. azt jelenti, hogy vették a bejelentést és szerintem, ha sok ilyent kapnak, akkor majd elkezdenek utána nézni.
De az tuti, hogy egyedül a Te ügyedet nem fogják kivizsgálni.
Bocs, hogy lelomboztalak, de ez a realitás.
Esetleg, ha lesz a környéken betörés, akkor lehet, hogy nekiállnak vizsgálgatni.
És, ha ismerősöd hívná őt telefonon és úgy beszélnéd ezt meg vele?
Még azt is tudnám mondani, hogy ismerős kihívja szerelésre, gyűjt bizonyítékot és úgy keresnétek fel a rendőrséget?
14-es, mi az, ami nem érthető azon, hogy ha egy szerelő rosszul dolgozik, az NEM A RENDŐRSÉG DOLGA!!
Tudod, mire való a rendőrség, normális államban?
Garázdaság, lopás, betörés, gyilkosság, emberölés, helyszíni szemle közlekedési balesetnél, eltűnt személyek, bűnözők körözése, soroljam még?
Nem pedig arra, hogy valaki rosszul szerelt be egy zárat.
Legközelebb, ha a parkettát ferdén rakják le, azzal is a rendőrségre fogsz menni?
Az átverés se nagyon áll meg. Eladott egy zárat és beszerelte azt. Működik? Igen. Számlát adott? Igen.
Akkor?
Az áron lehet vitatkozni, h sok vagy kevés, de azt a megrendeléskor kellett volna tisztázni, nem utólag rendőrséggel fenyegetőzni.
Értem, elnézést kérek a kommentemért, sajnos nem tudtam hasznos válasszal szolgálni.
Utolsónak és 15-nek ment a zöld kéz.
Semmi gond, 14-18, jó fej vagy! :-)
Ritka az olyan ember a mai világban, aki belátja, hogy nem jót mondott, esetleg nem volt igaza. Tartsd meg ezt a jó szokásodat! ( a zöld kézért meg külön köszi, arra már nem is számítottam :-) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!