25 elmúltam és még diák vagyok. Vállalhatok diákmunkát iskolaszövetkezeten keresztül? Olvastam olyat, hogy nem, de olyat is hogy igen és nehezen értelmezem az infókat ezzel kapcsolatban.
22 évesen kezdtem az egyetemet és jövőre fejezem, de olvastam valami ilyet, hogy talán 25 év feletti diák nem vállalhat diákmunkát. Ez hogy van? Mi az igazság?
Most nyárra kijöttem Angliába dolgozni, de ősztől jó lenne majd heti pár napban elmenni dolgozni otthon a suli mellett, mert a jövő tanévben már kevés órám lesz.
26/F
1. 19-22 éves korom között dolgoztam teljes állásban, érettségi után és mielőtt egyetemre mentem, amikor még nem tudtam mi akarok lenni. Dolgoztam a szülővárosomban, dolgoztam a Balatonnál, dolgoztam külföldön is. Több különböző munkát kipróbáltam, félre is tettem pár millió forintot későbbre, mert elég minimál szinten éltem és ahhoz képest jól fizető és kalandos munkáim voltak. Dolgoztam hotelben, voltam vízimentő, stb. Mióta egyetemet kezdtem, azóta is minden nyáron kimegyek 2 hónapra Angliába dolgozni, ahol heti 6x12 órás mezőgazdasági idénymunkát dolgozva megkeresem a következő 1 évre való megélhetésemet. (Angliában a minimál órabér most 3400 ft, még a költségek levonása után is hazaviszek 2 hónap melóval tisztán 1,5 milliót.)
Most már a kérdésre is válaszolsz?
2. Köszi!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!