Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tényleg nem jár vissza kompenz...

Tényleg nem jár vissza kompenzáció az új lakónak ha év közben váltott?

Figyelt kérdés

A következő problémám merült fel a héten. 2009. november 1-én vásároltam egy lakótelepi lakást. A távfűtési számlákat havi rendszerességgel fizettem, a TÁVHŐ-nek számla alapján, de a lakásban nem laktam, a radiátorok teljesen le voltak zárva. A TÁVHŐ-vel felvettem a kapcsolatot, mivel a havi számla 25-30 ezer Ft/hó volt. Azt a tájékoztatást kaptam a TÁVHŐ-től, hogy évente a közös képviselő légköbméter, alapterület alapján felosztja a költségeket lakásonként, vele kell rendezni, ha esetleg sokallom a havi fizetést.

A héten a közös képviselőtől megkérdeztem mennyi összeg jár vissza a távhő befizetéséből részemre. Azt a választ kaptam: sok összeg járna vissza, de nem kapok egy fillért sem, mivel tulajdonos váltás történt.

A közös képviselő az előző tulajdonossal sem számolt el, és velem sem akar. Hivatkozik egy törvényre, hogy tulajdonos váltáskor a nekem járó összeget nem kell visszafizetnie.

Mit tehetek ebben az esetben. Köszönöm válaszát. KViktor

2010. aug. 2. 13:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Feljelentés ügyvéd segítségével...
2010. aug. 2. 13:33
 2/4 anonim ***** válasza:

[link]

Ez segít ?

2010. aug. 2. 13:59
 3/4 anonim ***** válasza:
A távhő illetve gázkompenzációra gondolsz?
2010. aug. 2. 14:32
 4/4 anonim ***** válasza:

Kevered a fogalmakat: itt nem a kompenzáció a kérdés.

Amennyiben átalány van (tehát nincs külön mérve minden lakás fogyasztása, hanem az összes fogyasztást osztják el a lakások számával, méretük arányával), akkor valóban nem jár Neked semmi, mert akkor mindegy, mennyit fogyasztottál.

Ha külön mérve van, akkor pedig a Főtávnál kérhetsz új havi díjkalkulációt az eddigi fogyasztás alapján.

2010. aug. 2. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!