A kártyaelfogadó helyeknek tranzakciónként kell fizetni?
Figyelt kérdés
Néhány napra elutaztunk, egymás után több napot voltunk strandon. Mikor első alkalommal ittunk valamit a büfében, szép kártyával fizettünk. Ittunk volna még egyet, és a büfés ekkor azt javasolta, felírja inkább a fogyasztásunkat és majd mikor elutazunk, egyben kifizetjük. Mindezt teljesen ismeretlenül, így 3 napig hitelbe ettünk-ittunk. Arra gondoltam, talán olcsóbb nekik egy nagy kártyás tranzakció, mint sok kicsi, vajon ez így van? Vagy jut eszetekbe egyéb, a jófejségen kívül?2020. jún. 30. 08:17
1/3 anonim válasza:
Lehet, hogy szimplán nem akart cseszekedni a kártyás fizetéssel két kólánál. Ráadásul a szép kártya még hosszadalmasabb. Összeg alapján megy a jutalék, szóval nem hiszem, hogy ez lenne a probléma.
2/3 anonim válasza:
Igen, SZÉP kártyával eléggé szenvedés a fizetés, mivel nincs PayPass funkciója, és még a bizonylatokat is alá kell íratni a vevővel. Így érthető, hogy a kis összegű fizetések helyett (tudva, hogy úgyis még mentek) inkább azt mondta, hogy fizessetek egyben.
(Az más kérdés, hogy ismeretlenül hitelt ajánlott fel, azért ezt nem mondanám jellemzőnek.)
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, azt hittem, van valami kézzel fogható magyarázat. Kevesen voltak egyébként, sosem volt senki sem előttem, sem utánam, mikor rendeltem, tehát - bár valóban kicsit hosszadalmasabb a szép kártyás fizetés - nem tartottuk volna fel a sort. Csak furcsállottam, hogy pusztán vendégszeretetből idegeneknek hiteleznek, úgy, hogy csak a nevemet tudták (ami kamu is lehetett volna). Közel 8 ezret fizettem a végén.
2020. júl. 1. 10:29
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!