Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A kártyaelfogadó helyeknek...

A kártyaelfogadó helyeknek tranzakciónként kell fizetni?

Figyelt kérdés
Néhány napra elutaztunk, egymás után több napot voltunk strandon. Mikor első alkalommal ittunk valamit a büfében, szép kártyával fizettünk. Ittunk volna még egyet, és a büfés ekkor azt javasolta, felírja inkább a fogyasztásunkat és majd mikor elutazunk, egyben kifizetjük. Mindezt teljesen ismeretlenül, így 3 napig hitelbe ettünk-ittunk. Arra gondoltam, talán olcsóbb nekik egy nagy kártyás tranzakció, mint sok kicsi, vajon ez így van? Vagy jut eszetekbe egyéb, a jófejségen kívül?
2020. jún. 30. 08:17
 1/3 anonim ***** válasza:
58%
Lehet, hogy szimplán nem akart cseszekedni a kártyás fizetéssel két kólánál. Ráadásul a szép kártya még hosszadalmasabb. Összeg alapján megy a jutalék, szóval nem hiszem, hogy ez lenne a probléma.
2020. jún. 30. 08:43
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Igen, SZÉP kártyával eléggé szenvedés a fizetés, mivel nincs PayPass funkciója, és még a bizonylatokat is alá kell íratni a vevővel. Így érthető, hogy a kis összegű fizetések helyett (tudva, hogy úgyis még mentek) inkább azt mondta, hogy fizessetek egyben.

(Az más kérdés, hogy ismeretlenül hitelt ajánlott fel, azért ezt nem mondanám jellemzőnek.)

2020. jún. 30. 12:07
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, azt hittem, van valami kézzel fogható magyarázat. Kevesen voltak egyébként, sosem volt senki sem előttem, sem utánam, mikor rendeltem, tehát - bár valóban kicsit hosszadalmasabb a szép kártyás fizetés - nem tartottuk volna fel a sort. Csak furcsállottam, hogy pusztán vendégszeretetből idegeneknek hiteleznek, úgy, hogy csak a nevemet tudták (ami kamu is lehetett volna). Közel 8 ezret fizettem a végén.
2020. júl. 1. 10:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!