Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tanultál a szüleidtől,...

Mit tanultál a szüleidtől, családodtól a pénzügyekről, pénz kezeléséről?

Figyelt kérdés

Milyen pénzügyi nevelést, tanácsokat lehet kapni?

Volt, amit megtanítottak, hogy pl. mennyit tegyél félre a fizetésből, vagy hogyan tudod befektetni a pénzt?

Mi volt a legjobb tanács, amit kaptál, és amit alkalmazol is?

2020. jún. 23. 19:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

"Mit tanultál a szüleidtől, családodtól a pénzügyekről, pénz kezeléséről"

Apámtól azt, hogy több családi ház árát lehet elinni egy élet alatt.

Anyámtól azt, hogyan tud kifolyni az a kevés is, ami maradt, no meg azt, hogy sós főtt krumpli mindig lesz vacsorára.

Amit az én gyerekem lát: Hogyan lehet 8 általános kezdéssel valakiből vezető, akinek már előtte 2 lakása volt, és utána még egy családi házat is felépített mindenféle hitel nélkül, valamint nem okoz anyagi fejtörést, ha elromlik valami a háztartásban. :)

Véleményem szerint ezeket nem a megtapasztalt rossz példák miatt értem el, hanem azért, mert a nagyapámra ütöttem, aki piszok jól bánt a pénzzel, még a sz@rból is képes volt várat építeni, ha az akarata megvolt hozzá.

... és ebben biztos van valami, mert a fiam ebben nőtt fel, viszont nem az én vérem ilyen szempontból, láthatóan neki a keze közül ki fog folyni a pénz a példám ellenére is (sajnos).

2020. jún. 24. 05:29
 12/13 anonim ***** válasza:
Azt tanultam, hogy verjem magam drága hitelekbe, hitelkártyát használjak, személyi kölcsönt vegyek fel, majd kössek jó drága biztosítást magamra, mert hátha történik velem valami, és akkor ne ússzon a kocsi meg a kéró, amit amúgy nem engedhetnék meg magamnak. Emellett azt is megtanultam, hogyan lehet elverni havonta százezret piára, cigire meg szerencsejátékra.
2020. jún. 24. 10:39
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

1. Hogy mindig gondoljam át, hogy valóban szükségem van arra a termékre, amit meg akarok venni. Felesleges olyan kacatokat vásárolni, amik valószínűleg csak a szekrényen fognak porosodni egy idő után.

2. Mindig vezessem a kiadásaimat és bevételeimet.

Listát lehet vezetni a rendszeres kiadásokról is.

3. Sose bolonduljak meg a pénztől.

4. Ne egy helyen tároljam a megtakarításom. A megtakarítás egy részét fektessem be.

5. A befektetések világáról:

- A jövőt nem lehet megjósolni.

- Egy befektetésen nem csak nyerni, hanem bukni is lehet.

- Számoljak az esetleges veszteségekkel is.

6. Pénzügyi tervek.

7. Sose üldözzem a pénzt.

8. Ne villogjak a pénzemmel.

9. Költsek kevesebbet, mint a bevételem.

10. Adakozzak. Azt is megtanultam emellett, hogy a szegény embernek nem halat kell adni, hanem meg kell tanítani halászni.

11. Legyek tisztességes.

Hirtelen ennyi jutott eszembe. :)

2020. jún. 25. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!