Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tanultál a szüleidtől,...

Mit tanultál a szüleidtől, családodtól a pénzügyekről, pénz kezeléséről?

Figyelt kérdés

Milyen pénzügyi nevelést, tanácsokat lehet kapni?

Volt, amit megtanítottak, hogy pl. mennyit tegyél félre a fizetésből, vagy hogyan tudod befektetni a pénzt?

Mi volt a legjobb tanács, amit kaptál, és amit alkalmazol is?

2020. jún. 23. 19:41
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Bocs a megfogalmazásért, a gyik csomó mindenbe beleköt:

"A gyakorikerdesek.hu nem csevegős oldal, ne kérdezz egyes vagy többesszám második személyben! Ha olyan a problémád, fogalmazd meg egyes szám első személyben, ha pedig általánosságban szeretnél tudni valamit, általánosságban kérdezz! Ha csak ebben a formában tudod megkérdezni, amit szeretnél, akkor ne írd ki kérdésed, mert ez inkább egy fórumoldalra passzol, nem ide!" - Teljesen logikátlan, ha az oldal látogatóit kérdezem, akkor kizárólag az E/2 vagy T/2 megszólítás helyes, de mindegy.

2020. jún. 23. 19:43
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Az volt a legjobb tanács amit eddig mindig megfogadtam, hogy addig nyújtózkodjak ameddig a takaróm ér.
2020. jún. 23. 19:48
 3/13 anonim ***** válasza:
92%
Azt, hogy el lehet inni egy egész fizetést két nap alatt. Nem volt túl hasznos "tanács".
2020. jún. 23. 20:11
 4/13 anonim ***** válasza:
81%
Soha ne legyen hiteled.
2020. jún. 23. 20:20
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Semmiféle pénzügyi nevelést nem kaptam. Ők éppen fizetéstől fizetésig élnek, pedig nem keresnek rosszul és már kifizették a lakásukat régen. Jószándékuak és nem is buták, de mindkettőjük szerényebb körülmények között nőtt fel és nekem úgy tűnik , hogy most mire jók keresnek csak folyamatosan kárpótolják magukat.

Magamnak tanultam meg az egyetem/munka alatt:

- addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér.

- ne verd magad áruhitelbe.

- tegyél félre minden hónapban legalább 10%-ot

- mindig legyen vésztartalékod

- gyűjts hosszú távú célokra.

25 éves vagyok, albérletben élek és van 5 millió megtakarításom. A szüleim ~50 évesek, kocsi hitel, több áruhitel, és csodálkoznék azon ha lenne 200.000 megtakarításuk.

2020. jún. 23. 20:29
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy hogyan ne kezeljem a pénzügyeket.

Hogy ne vállaljak gyereket a semmire.

2020. jún. 23. 20:31
 7/13 anonim ***** válasza:
89%
Semmit azon kivül hogy ne legyen hitelem
2020. jún. 23. 20:31
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen elfelejtettem még, azt is hogy ne legyen gyerekem ha sajnálok a létminimumnál többet nyújtani neki
2020. jún. 23. 20:32
 9/13 anonim ***** válasza:
75%

Apámtól tanultam a legtöbbet, neki mindig volt dugipénze pár 10 vagy 100e amiről senki nem tudott.

Ettől függetlenül a testvéremnek 17+ milliós adóssága van még mindig úgy, hogy már 10 milliót beletörlesztett (CHF mizéria).

Én spúr lettem és kb semmire nem költök, nem utazom, se bnő, sem nyaralás, semmi kikapcsolódás... csak egy autót tartok fent amivel max munkába járok.. de nem akarok hónapról hónapra élni.

Másik tesóm szerencsejáték függő... dolgozik, de hónap végére semmije se marad.

Jövőmet sötéten látom.

2020. jún. 23. 21:17
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszi, mindenkinek zöldet adtam! :)
2020. jún. 23. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!