Miért drága a magyar termék?
Általánosságban mindenre értem. Csodálkoznak, hogy a boltokban csak a külföldi árú fogy, hát persze, mert feleannyiba kerül ugyanaz a minőség. Bármelyik boltba bemész, egy 1000km távról importált termék is feleannyi, mint a szomszéd városban megtermelt.
Miért lehet ez?? Ekkora profittal dolgoznak?
Pár napja erről beszéltek a tv-ben és mondta egy hozzáértő, hogy talán a gazdáknak nem feltétlenül csak a multiknak kellene szállítani jó pénzért, hanem kimenni és a kis embernek árulni a jó minőséget. És akkor talán jobb lenne a helyzetük. Azt hiszem Franciaországot hozta fel példának de nem biztos. Emlékeztek amikor voltak a dinnyeborogatások???
Persze akiknek több hektáron terem a zöldség és gyümölcs, mert gondolom erre gondoltál, azoknak a multi sokat felvásárol, de tudod egy jó üzletember több lábon áll és nyit más felé is.
De tejterméket is lehet venni olcsón, igazit csak sokan nem szeretik.
Tudod Kiss Ádámnak mondta egyszer Erdélyben a nénike, hogy van bolti(ami nem látott tehenet, meg házi(tehén) tej. És ez nem hülyeség mert mi is így mondjuk. De tényleg.
Olyan helyről hozzák, ahol olcsó a munkaerő, adottak a feltételek. Pont a multik igencsak értenek ahhoz, hogy a lehető leggazdaságosabb munkafolyamatokat alkalmazzák, összevont szállítással a költsége minimalizálható például.
Nálunk sok gazdaság egyáltalán nem dolgozik hatékonyan, persze úgy drágább előállítani ugyanazt a terméket.
Egyébként szerintem a gazdák is összeállhatnának és csinálhatnának nagy áruházakat, ahova bemész és találsz mindenfélét, csakúgy, mint egy hipermarketben. Nagy befektetés lenne, de szerintem megtérülne, mert először is odamennének a tudatos vásárlók, azok is, akik szívesen vennének magyar terméket, de nincs idejük végigjárni a város különböző pontjain található kis boltokat, zöldségeseket. Valamint a gazdák azon az áron értékesíthetnének, amennyiért mi hajlandók vagyunk megvenni a terméket, szerintem ha ebből lejön az épület és az alkalmazottak díja, még mindig jobban járnának...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!