Nagyon magas vámot kell fizetnem a külföldről érkezett csomagomra és nem tudtam róla, mit tegyek? (részletek lent)
Az eladó honnan kéne tudja a magyar jogszabályokat???
Amúgy vám s legkisebb tétel, az áfa és a vámkezelés költsége a nagyobb rész.
Honnan rendelted?
Az eladónak ehhez semmi köze - ezt neked kell tudnod, ha árut importálsz az országban...
Amit fizetned kell majd:
27% ÁFA
kb. 5000 ft vámügyintézés
VÁM-ot csak bizonyos esetekben kell majd fizetened és az csak pár %
Azt lehet tenni, hogy kifizeted az adót. Mégis, mi mást szeretnél tenni?
Etsy-ről rendeltem, ahogyan azt említettem. És nem kell erőszakosnak lenni (elnézést ha nem vagy az, csak kicsit ez jött le abból ahogyan írsz) egyáltalán nem hibáztatom az eladót, mint mondtam, nincs tapasztalatom a vám díjakkal, ezért írtam ki a kérdést. Természetesen ki is fogom fizetni ha nincsen más lehetőség. :)
Csak mivel több lehetőséget is felkínáltak a vámkezelésre, ezért gondoltam, lehet én rontottam el valamit, s azért kell ennyi pénzt kifizetni.
Köszi a válaszokat! Hamarosan bemegyek a postára és személyesen is megkérdezem/kifizetem az összeget.
Közben megkérdeztem egy ismerősömet akivel már megtörtént ez, és azt mondta, ha kapok levelet (én is kaptam) akkor már nem lehet mit tenni, mert átnézik, de ajándékként lehetett volna fogadni a csomagot a feladótól, és akkor másképp intézik.
Köszönöm a válaszokat, holnap bemegyek a Posta hivatalba és kifizetem a csomagot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!