Az Aliexpresszen rendeltem, de a magas vám, illetve adóösszeg miatt visszamegy a csomag a feladonak, a pènzem visszakapom?
Benne van a szerződési feltételekben, hogy a vám és a célországban kivetett adó (ÁFA) a vevőt terheli. Az eladó teljesítette a szerződéses feltételeket, leszállította az árut a célországba. Semmi akadálya nem volt annak, hogy átvedd.
Szerintem nem fogják visszaküldeni. Az eladónak nem kell az áru. A kínai szállított, megkapta a vételárat, nincs garanciális reklamáció. Ki intézi és fizeti a visszaszállítást és miért ?
Ha nyilatkoztál, hogy nem veszed át, akkor nem jár vissza semmi (hiszen megtagadtad az átvételt).
De ez elég kétes dolog és csak hallomásból van erről tudomásom, szerintem se fogják visszaadni a pénzed.
Miért rendelted, ha úgysem fizeted ki a vámot?
Ahogy írták, előtte kellett volna gondolkodni. Az eladó hibátlanul teljesített, te nem voltál körültekintő. Ettől még a vételár visszajár - mondjuk ahogy írták is a szállítási, csomagolási és egyébköltséget levonják - de mivel külföldről beszélünk és nem kapsz egy fillért sem, akkor sem nagyon tudsz semmit tenni.
Reménykedjünk hogy a pénzed jó részét visszautalják...
Ingyen nem fogja visszavinni senki. A NAV vagy a posta miért küldené vissza saját költségén ?
Ha te visszaküldenéd saját költségeden akkor elképzelhető hogy visszakapnád a vételárat. De mivel addig nem kapod meg a csomagot amíg ki nem fizeted a vámot, sakk matt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!