Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Melyek a legjobb tőzsdére...

Melyek a legjobb tőzsdére tanító könyvek?

Figyelt kérdés
Érdeklődök a befektetések és tőzsde felé és jelenleg nem szeretnék drága tanfolyamokon résztvenni, először magamtól könyvekből szeretnék ismerkedni a témával. Persze érdekelne, hogy milyen tanfolyamot ajánlanátok a későbbiekre... Előre is köszönöm.

2020. jún. 8. 23:56
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
82%
Lee iacocca
2022. máj. 13. 11:33
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit lehet off, de gondoltam megosztom.

Randomnál van TBSZ számlám és most jött meg az első osztalékom.

Osztalékadó mellett még a SZOCHO-t is levonták.

Most lehet én néztem be valamit amikor a TBSZ-nek utána olvastam, de elvileg a kinti adókon kivül itthonival nem kéne terhelniük a beérkező osztalékot.

Ti mit gondoltok erről?

Én speciel így úgy érzem, hogy osztalákbefektetőként hagynom kéne a TBSZ-t, mert kvázi semmit nem nyerek vele (buy n' hold stratégiát követek, eladni nem nagyon tervezek).

Most azon gondolkodok, hogy nyitok egy számlát IB-nél vagy Trading 212-nél (IB-ben jobban bíznék de Trading 212-nek jobban tetszik a felülete) és TBSZ-en csak a hosszútávra vett növekedési részvényeimet tárolnám.

2022. máj. 22. 00:14
 23/29 A kérdező kommentje:

#22 Érdekes, sajnos nem tudom teljesen az adózását, én sem gondoltam volna, hogy kellene plusz adó... dehát ez már csak ilyen...

Szerintem jó ötlet a TBSZ hanyagolása, ha ennyire megadóztatják, akkor valószínűleg "alig" lesz osztaléknyereséged. A hosszú távú befektetésre lett elvileg az egész kitalálva, próbáld meg, hogy azokat hagyod csak rajta.

Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat, kíváncsi lennék majd, hogy mit gondolsz kipróbálás után az általad említett platformokról, várom a beszámolódat :) .

További sikeres befektetést!

Egy gyors gondolatkísérlet: Ti mit gondoltok most a 3M részvényekről, jelenlegi árazásukról, Ti beszálnátok?

2022. máj. 24. 19:44
 24/29 anonim ***** válasza:
82%

"Benjamin Graham

Az ​intelligens befektető"

Ez egy szakkönyv, ismerkedős könyvnek teljesen felesleges. Tele van amerikai specialitásokkal, mellette nyilván vannak általános igazságok, de az első 3 évben inkább ne próbálkozz vele.

TBSZ-en nálam az osztalékból csak 15%-ot vonnak, nincs külön szocho levonás.

Hallottam már ilyenről, hogy valami nyilatkozatot be kell pipálni és akkor nem fogják a szochot levonni.

Nekem minden részvényem TBSZ-en van, szerintem érdemes kihasználni.

Hátránya, hogy a különböző TBSZ-ekre érkezőosztalék nem összevonható, így mindegyiken külön-külön kell ezt újrabefektetni.

2022. jún. 28. 09:15
 25/29 A kérdező kommentje:
Köszi 24-es, hasznos tanácsok!
2022. júl. 3. 19:49
 26/29 A kérdező kommentje:

Mit gondoltok M.J. DeMarco - Gyorsítósáv a milliókhoz c. könyvéről?

Köszi előre is a véleményeteket!

Nem is probléma, hogy a poszt spektruma kiszélesedett a tőzsde témáról az általános pénzügyi tudatosság felé. :)

2022. aug. 19. 23:02
 27/29 NTBS ***** válasza:
0%
A tőzsde elég kockázatos. Csak óvatosan.
2022. nov. 6. 21:57
 28/29 anonim ***** válasza:
74%

Benjamin Graham: Az ​intelligens befektető

Alapmű. ☝️

2022. nov. 7. 08:19
 29/29 anonim ***** válasza:
60%
Koszonom a postokat
2023. ápr. 25. 18:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!