Melyek a legjobb tőzsdére tanító könyvek?
Kicsit lehet off, de gondoltam megosztom.
Randomnál van TBSZ számlám és most jött meg az első osztalékom.
Osztalékadó mellett még a SZOCHO-t is levonták.
Most lehet én néztem be valamit amikor a TBSZ-nek utána olvastam, de elvileg a kinti adókon kivül itthonival nem kéne terhelniük a beérkező osztalékot.
Ti mit gondoltok erről?
Én speciel így úgy érzem, hogy osztalákbefektetőként hagynom kéne a TBSZ-t, mert kvázi semmit nem nyerek vele (buy n' hold stratégiát követek, eladni nem nagyon tervezek).
Most azon gondolkodok, hogy nyitok egy számlát IB-nél vagy Trading 212-nél (IB-ben jobban bíznék de Trading 212-nek jobban tetszik a felülete) és TBSZ-en csak a hosszútávra vett növekedési részvényeimet tárolnám.
#22 Érdekes, sajnos nem tudom teljesen az adózását, én sem gondoltam volna, hogy kellene plusz adó... dehát ez már csak ilyen...
Szerintem jó ötlet a TBSZ hanyagolása, ha ennyire megadóztatják, akkor valószínűleg "alig" lesz osztaléknyereséged. A hosszú távú befektetésre lett elvileg az egész kitalálva, próbáld meg, hogy azokat hagyod csak rajta.
Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat, kíváncsi lennék majd, hogy mit gondolsz kipróbálás után az általad említett platformokról, várom a beszámolódat :) .
További sikeres befektetést!
Egy gyors gondolatkísérlet: Ti mit gondoltok most a 3M részvényekről, jelenlegi árazásukról, Ti beszálnátok?
"Benjamin Graham
Az intelligens befektető"
Ez egy szakkönyv, ismerkedős könyvnek teljesen felesleges. Tele van amerikai specialitásokkal, mellette nyilván vannak általános igazságok, de az első 3 évben inkább ne próbálkozz vele.
TBSZ-en nálam az osztalékból csak 15%-ot vonnak, nincs külön szocho levonás.
Hallottam már ilyenről, hogy valami nyilatkozatot be kell pipálni és akkor nem fogják a szochot levonni.
Nekem minden részvényem TBSZ-en van, szerintem érdemes kihasználni.
Hátránya, hogy a különböző TBSZ-ekre érkezőosztalék nem összevonható, így mindegyiken külön-külön kell ezt újrabefektetni.
Mit gondoltok M.J. DeMarco - Gyorsítósáv a milliókhoz c. könyvéről?
Köszi előre is a véleményeteket!
Nem is probléma, hogy a poszt spektruma kiszélesedett a tőzsde témáról az általános pénzügyi tudatosság felé. :)
Benjamin Graham: Az intelligens befektető
Alapmű. ☝️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!