Melyek a legjobb tőzsdére tanító könyvek?
Esetleg, ha van még, amit szívesen ajánlanátok, kérlek ne tartsátok magatokban :) ...
Hasznos gyűjtőposzt lehet!
Egyébként a Kiszámoló Akadémia és blog is nagyon jó, a Lusta portfóliót is kiolvastam, köszi! A többinek is nekiállok idővel.
Köszi 12-es! Igen, nekem ez volt a szándékom, nem volt még itt ilyen és szerintem hasznos.
Időközben olvastam M. J. De Marco -Gyorsítósáv a milliókhoz c. könyvét (nem olvastam ki még, egy ideje elmaradtam vele).
Ez egy olvasmányosabb, sztorizósabb írás, de jól rámutat szerintem (!) alapdolgokra. (SPOILER: Lehúzza néhány "bestseller" meggazdagodós könyvről a vizes lepedőt, ami hasznos)
Nyilván nem ez a könyv tesz gazdaggá!!! Csupán szerintem jó irányba alakítja a szemléletet.
A lusta portfólió kifejezetten gyakorlati, nagyon hasznos, ha már van elképzelésed befektetésről.
Én most olvastam ki Sólyomi Dávidtól az Osztalékból Szabadont.
Első tőzsdés könyvem, de nagyon sokat tanultam belőle, szerintem egy erős alapot letett nekem.
Ugyanakkor én is köszönöm a könyvajánlásokat, én most ezzel a hárommal szemezgetek:
- Benjamin Graham - Az intelligens befektető
- André Kostolany - A befektetés művészete (amit pár kommenttel korábban ajánlottatok tőle sajnos sehol se találom, 2008-as könyv és már sehol sem lehet kapni.)
- György András - Lusta Portfólió
Követem a kérdést hátha jönnek még hasznos tippek ^^
Sok sikert hozzá, jó olvasást!
A Lusta Portfólió nagyon jó...
Az Osztalékból szabadon-nal sokat szemezgettem, hallgattam előadásait a Sólyomi Dávidnak, jók voltak, néztem a kurzusát is, de a borsos ára miatt még nem aktuális. (Jelenleg lekötik az időmet más tanulmányaim.)
Kíváncsi vagyok a továbbiakban a véleményedre és tapasztalataidra kedves 14-es, örülnék, ha hallanánk még Rólad!
Köszi, hogy követed a kérdést! :)
Várjuk a továbbiakat! :)
Szép napot!
Kedves kérdező!
#14 vagyok.
A kommentemben említett két könyvet már megvettem, mindkettőt elkezdtem olvasni, de még nem jutottam a végére egyiknek sem.
Általában metrón szoktam olvasni munkába menet, viszont rájöttem az Intelligens Befektető nem éppen ideális a jövés-menés közbeni olvasgatáshoz a könyv mérete miatt :D
Meg valahogy kicsit furcsának érzem, hogy ilyen majd 100 évet ugrik vissza az időben, kicsit eltántorított, hogy most mennyire is segíti ez az aktuális tőzsdei helyzetemet.
Viszont a Befektetés művészete eddig bejön :D Mondjuk ez a spekuláns vonal csak érdekességként van nálam, daytradelni, nagyon spekulálni jelen állás szerint nem nagyon tervezek.
Van még egy könyv amit megvettem, azt a magyar FIRE csoport alapítója írta és ezt a mozgalmat/életérzést vesézi ki.
Azt fogom még elolvasni, hiszen a végcél a FIRE lenne a tőzsdével és az osztalékbefektetéssel.
Tekintve, hogy 22 évesen jött velem szembe a FIRE és maga az osztalékbefektetés úgy gondolom jó esélyekkel indulok :D
Februárban eszméltem fel arra, hogy ez az-az út amin járni akarok, márciusban már Random TBSZ-en megvoltak az első befektetéseim.
Jelenleg elég játszadozósak az első részvényeim, OTP, egy régi múltú havi osztalékot fizető REIT meg két spekuláns elektromos teherjármű startup hosszútávra.
REIT-et azért vettem meg igazából, hogy megtapasztalhassam milyen érzés is osztalékot kapni, OTP-nél a háború végéig terveztem amíg vissza nem kúszik valamennyire a régi árfolyamára, alapvetően nem tervezem eladni bár most az amcsi cégek nagyon jó áron vannak, lehet megérné azt a mostani 4000ft bukót, hogy dollárba átváltva inkább azokba invesztáljak több pénzt, amíg még ilyen áron vannak.
Következő fizuval kezdek el rendes cégekbe befektetni, és innentől már csak ez lesz.
Jelenleg ez a watchlistem, elég alap, majd fogom még bővíteni: [link]
Verizon lesz szerintem az első rendes cég amibe beszállok, ez mellé fogok még keresni legalább egyet, hogy diverzifikálva vásároljak.
Talán Altria lesz, vagy PG, ami ugye nagy szerelmem bár az még túl van árazva szerintem.
3M viszont most tök jó áron van, ellenben az utóbbi 3 évben vicc volt az amit osztalékemelés címszó alatt tettek.
De még a Volkswagen ADR is egész jónak néz ki (VWAGY)
Na mindegy, most csak "hangosan gondolkodtam" :D
Majd mire megjön a fizum úgyis fogok még egy csomót elemezni és addigra tudni fogom a kérdésemre a választ.
Havi szinten amúgy 300-450 dollárokat tudok betolni a tőzsdére, ha nagyon akarnám ezekből kijönne havi 2-3 osztalékbajnok.
A ti portfóliótokkal és veletek amúgy mi a helyzet?
#14 / 18 Köszönöm, hogy reflektáltál, sikeres befektetést kívánok!
#19 Köszönöm, hogy megosztottad az ötletelésedet, és "hangosan gondolkodtál", szerintem ez az összeg, amit havonta be szeretnél fektetni nagyon jó célkitűzés, tartsd is fent.
A kérdésem az lenne hozzátok, hogy nem gondolkodtatok ETF-ekben, passzív alapokban? Csak konkrét célcégeket szeretnétek vásárolni?
Köszi a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!