Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy utal a munkanélküli?

Hogy utal a munkanélküli?

Figyelt kérdés
Körülbelül egy hónapja lettem munkanélküli, és megállapította a MK 3 hónapra a járadékot. Múlt hónapban kaptam egy 90.000ft körüli összeget, most pedig egy 16 ezer Ft körüli összeget. Ezt most annyira nem értem. Elméletileg 2 teljes havit kellene Kapnom, és 2 reszhavit. Nem?
2020. jún. 5. 08:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mi all a hatarozatban, hany napi ellatasra vagy jogosult?

Meg volt a 3ev munkaviszonyod az elmult 3evben? Csak ebben az esetben jar max idore, 90napra. Ha csak 1,5ev munkaidod volt akkor arra kb a fele jar, 45napnyi ellatas.

2020. jún. 5. 15:35
 2/6 anonim ***** válasza:
87%

1/1 3 év alatt 365 nap munkaviszony szükséges.

De egyébként hó 5 ig szokták utalni.

2020. jún. 5. 15:46
 3/6 A kérdező kommentje:
Persze megvolt a 3 év munkaviszonyom, és 90napra állapították meg :) ezért nem értem, hogy ez hogy van. Papír szerint úgy kellene Kapnom, hogy májusra egy 90 körüli összeget, június, júliusra 100 körül, és augusztusában 20 körül :)
2020. jún. 5. 15:52
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
3ev alatt 365nap ahhoz kell hogy egyaltalan igenyelhesd. Az hogy hany napig jar attol fugg hany napod volt az elmult 3evben. A max ellatashoz, 90nap, 3ev kell.
2020. jún. 5. 19:30
 5/6 A kérdező kommentje:
Ezt én értem, hogy hány nap kell és mennyi időn belül, de ezen már túl vagyok. Megkaptam a határozatot, hogy 90napra állapítják meg, napi 5000 párszáz forintot, mert folyamatos munkaviszonyom van már több mint 3 éve. A kérdés az lenne, hogy akkor miért kaptam múlt hónap végén 90 körül, és most miért kaptam 16ot. Soha nem voltam ilyen helyzetben ezért nincs ebben tapasztalatom, hogy esetleg részletekben utalna-e a munkaügyi, vagy valami.
2020. jún. 6. 14:03
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem is neked irtam.

Neked azt javaslom menj be es kerdezz ra hetfon.

2020. jún. 6. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!