Van értelme kiemelkedően jól tanulni, gürizni és szorgalmasnak lenni, ha soha nem fogsz olyan szinten elérni, mint az, akinek kapcsolatai, ismeretsége van és 0 energiabefektetéssel ér el nálad magasabb pozíciót és életszínvonalat?
Na de az ilyen kérdező-féléknek egyszerűbb általánosítani (egyedi esetek alapján), és másokra mutogatni, másokat hibáztatni, hogy ők miért nem lettek sikeresek.
Ki sem kelve a fotelből, a komfortzónából.....
Amit te most csinálsz az semmi más csak a saját felelősséged elhárítása, és ideologizálása annak, hogy miért ne kelljen semmit csinálni, "hisz már úgy is előre le vannak osztva a lapok".
Ha van piacképes tudásod, akkor el fogsz boldogulni az életben.
Persze, gázszerelő szakmunkás vizsgával senki nem fog olyan életszínvonalat elérni mint Mészáros Lőrinc, de tényleg ebből az aspektusból kell az embernek hozzáállnia az életéhez?
12: igen, ez a leggyakoribb "érvük" az ilyeneknek, hogy de mészároslőrinc…. :-D :-D
Mintha a koldusbot és ML között nem lenne ezer és százezer egyéb lehetőség...
LOL
14:
Versenyszférában is sok helyen így működik. Ahol dolgozok, ott nem, de egy családtagom munkahelyén például nem tud angolul a külkereskedelmi vezető, a minőségbiztosítási osztályvezető szintén alig tud és teljesen darwin pozitív bármilyen ügyben, más osztályokról intéznek mindent, alatta is hasonlóan szintes emberek vannak, van olyan QP, aki azt sem érti miket ír alá. Ja, és nagyjából azon múlik, hogy ki lép előre, leszámítva a csókosokat, hogy mennyi ideje dolgozik ott, függetlenül attól, hogy milyen a munkája eredménye. A cég maga pedig nagyrészt állami támogatásokból csinálja a beruházásait, pedig nem egy vérbeli NER közeli cég, igaz rosszban sincsenek a nertársakkal.
Ezzel nem a kérdező alá akarom adni a lovat, mert nincs igaza, az hogy vannak csókosok is, attól még igenis számít, hogy ő mit tesz le az asztalra, és rossz kifogás a csókosok. De felesleges tagadni a jelenség létezését is.
#15: Tehát a lényeg, hogy van egy alkalmatlan vezető a cégben, a többi meg átlag feletti ezek szerint és állami pénzből él a cég. Szóval megerősítetted amit írtam. Valódi piacon, bevételből élő cégnél ez a legritkább esetben működik úgy, hogy az alkalmatlanok jutnak előre. Persze nálunk is van gyenge vezető és nevez ki alkalmatlanokat ilyen csoportvezető szintű pozíciókba, de nekik kb. ez a karrier csúcsa, mert belebuknak lassan. De ez mondjuk a top management-ből 1 ember. Tehát még a így is 1/8 az arány. Ezért mondtam, hogy ha ilyenbe fut bele az ember akkor fogja magát és odébbáll. Mert nem jó eséllyel a következő nem ilyen lesz.
16:
Ja, csak Magyarországon a középvállalatok nagy része olyan, amit leírtam, egyébként épp ezért nem is lesznek soha nagyvállalatok. Emellett a kisvállalatok egy jelentős része is ilyen, valamint 1-2 nagyvállalat is. Nagyjából ami nem, azok a multik, azok közül sem mind, és az állami vagy államközeli (lásd előbbiek alvállalkozói) beruházásoktól független kisvállalatok.
Vidéken vannak környékek, ahol úgy egyáltalán nem létezik valódi versenyszféra. Ha a szülővárosomban maradtam volna, és nem jövök Budapestre, akkor magam is csókosként dolgoznék valahol, mert szüleim elintézték volna, de egyébként mindenki más is az lenne körülöttem. Ebből én azért nem kérek, mert ez minden más téren is bekorlátozna, nem véletlen, hogy pl. tüntetni sem mernek menni az emberek arrafelé, vagy mondjuk sztrájkolni, de azt is ezerszer meg kell gondolniuk, mit posztolnak facebookon. Olyanba bele sem mennék, hogy mi lenne, ha pl. kiderülne valakiről, hogy meleg.
Nem igaz, hogy csak kapcsolatok útján lehet magasabb pozíciód béred. Nem mondom, hogy nincs ilyen de butaság általánosítani.
Tanulni mindig is érdemes.
Van egy találékony mondásom.
Az én apám a nap. Az én anyám a hold. Az én hazám a nagyvilág.
Nem csak Magyarország létezik. Szerencsés helyre születtél, ha már Európa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!