Van értelme kiemelkedően jól tanulni, gürizni és szorgalmasnak lenni, ha soha nem fogsz olyan szinten elérni, mint az, akinek kapcsolatai, ismeretsége van és 0 energiabefektetéssel ér el nálad magasabb pozíciót és életszínvonalat?
Minden eddigi munkahelyemre pusztán a CV-m és képzettségem+munkatapasztalatom alapján jutottam be.
Ja, persze van két diplomám, három felsőfokú nyelvvizsgám, és folyamatosan képeztem magam munka mellett is...
Ez a tipikus savanyú szőlő mentalitás, amit képviselsz!
50++ éves vagyok, érdekes módon SOHA nem jött ilyen főnök... szerintem már kihúzom nyugdíjig, hogy nem is lesz ilyen... :-D
Kérdező, te valami szalagmunkás , gyári biorobot szinten képzelődsz...?
Igen, ott lehet olyan, amit leírsz...
De egy NORMÁLIS munkahelyen a tulajdonos nem fog tudatlan, képzetlen senkiket felvenni vezetőnek, mert az ő pénzét fogják eljátszani!
Hmm nézzük csak... volt 1-2 csoporttársam, akik végig gürizték a gimit, hogy bekerüljenek az egyetemre, ott végig nyomták csupa 4-5-sel és egy csúcs szakdolgozattal, majd tovább mentek MSc-re, ahol szintén jól tanultak. Emelett 2 nyelv folyékonyan, plusz szakmai nyelv tárgyalási szinten. Mind a kettő nagyon jó pozícióban dolgozik, elismerik a munkájukat és nem gombokat kapnak ezt is hidd el. Összeházasodtak egy hasonlóan okos lánnyal és már családjuk is van és nem panaszkodnak.
Fogalmam sincs hogy csinálták, mert a suli alatt is sportoltak, meg azért bulizni is eljártak, emellett tanultak állandóan.
Hozzáteszem az ilyen hallgatókra előbb utóbb felfigyel a környezetük, tanárok, akik tudnak segíteni az előrejutásban.
De ismerek még ilyeneket.
Persze az élet igazságtalan, mikor haveri alapon bedobnak valakit főnöknek 0 szakmai tudással, de ez sajnos vele jár. Nem vagy köteles eltűrni, alapíthatsz saját vállakozást, aztán lehet próbálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!