Fontos, hogy postán maradó küldeményről van szó, nem webáruházból, magánszemélytől megbeszélés alapján rendelt termékről van szó. Postán átvételkor, fizetés előtt jogom ill. lehetőségem van felbontani a csomagot? Amennyiben nem a megbeszélt terméket kaptam, vagy pl. csak papírok vannak a csomagban, mit tudok tenni? Apróhirdetésből rendelve már megesett velem, hogy házhoz szállítva fizetés után jöttem rá, hogy átvágtak, és persze semmit nem tehettem. Ezt szeretném elkerülni azáltal, hogy utanvettel kértem a csomagot és postán venném át.
Oda se adják, amíg nem fizettél, szóval ez a része nem megy.
2020. jún. 3. 06:35
2/9 anonim válasza:
Max arra van lehetőséged hogy ha sérült a csomag tartalma azt jegyzőkönyvezteted. A csomag épségén kívül a posta nem felelős a tartalmáért. Ne vásárolj olyanoktól, ahol nincs pozitív visszajelzés, vagy nem garantálják a biztonságos vásárlást. De ez sem kizáró, hogy valaki így is átverjen.
2020. jún. 3. 07:19
3/9 anonim válasza:
Ahogy az Első írja, plusz a posta nem hatóság, tehát ők nem fognak igazságot tenni, ha te állítod, hogy nem ezt rendelted. És bizonyítékokat sem nézegetnek; egész egyszerűen nem ez a dolguk.
2020. jún. 3. 07:19
4/9 anonim válasza:
Feljelented a rendőrségen. Ennyit tudsz tenni, meg videóval dokumentálod a csomagfelbontást, plusz lemented a beszélgetéseket és megtartod a fizetésről a bizonylatokat.
A postának csak az a dolga, hogy el jusson a csomag A-ból B-be, a tartalmáért nem felelős.
2020. jún. 3. 07:33
5/9 anonim válasza:
"Ezt szeretném elkerülni azáltal, hogy utanvettel kértem a csomagot és postán venném át."
Szerinted ez mi ellen véd meg?
Mikor felejtitek már el ezeket a jofogas szerű oldalakat?
És nem, nem tudod feljelenteni, a pénzedért csomagot kaptál, a rendőrség meg nem fogyasztóvédelmi szervezet, minőségi kifogásokkal nem foglalkozik!
2020. jún. 3. 07:39
6/9 anonim válasza:
Más a minőségi kifogás, meg megint más, ha termék helyett féltéglát kap. Utóbbi esetben a rendőrség a kompetens, viszont ha jól tudom vannak értékhatárok.
2020. jún. 3. 08:22
7/9 A kérdező kommentje:
Köszömöm a válaszokat. Egyetértek az 5-össel, nem szeretem a hasonló oldalakat, de ezt a dolgot nem tudom -sajnos- sehogy máshogy megvenni. Rendőrségre nem fogok menni néhány ezres kár miatt, ezért is kényes a helyzet.
2020. jún. 3. 19:46
8/9 anonim válasza:
Nekünk egyszer volt olyan, hogy elcserélték valaki máséval, de nem messze lakott, asszem két dobozban volt benne amit küldtek, egyiken mi címünk, belsőben meg másvalakinek a címe, szerintem telefonszáma is, és nem az volt, amit mi rendeltünk, és akkor megoldottuk, hogy kicseréltük a másik címzett-tel, hogy mindenki azt kapja meg, amelyiket rendelte. A csomagosokat is azt hiszem, hívtuk, de mire ők odajutottak, hogy intézkednek, mi már megoldottuk a cserét. Pénzügyileg nemtom, volt-e valami, hogy egyezett-e az ár; de akkor azt is rendeztük.
2020. jún. 3. 19:51
9/9 anonim válasza:
*ők is több rubik-kockaféleséget rendeltek,meg mi is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!