DHL vámkezelés menete?
Buta kérdés, de sosem vámolt még meg a DHL, ezért szeretnék biztosra menni, hogy jól értelmeztem-e.
Kaptam egy SMS-t "Tisztelt Ügyfelünk, Küldeménye érkezik.... Kérjük küldje el email címét a *email* címre XY tárgyi hivatkozással. A megadott email címre küldjük a vámkezeléshez szükséges tájákoztatást..."
Ezek szerint akkor elég volt egyenlőre csak az email címemet elküldeni igaz? Majd csak később kell csatolnom a termék fizetéséről szóló bizonylatot?
Nem a DHL vámol meg, hanem a NAV, a DHL csak közreműködik a vámeljárás lefolytatásában.
Elküldtem az e-mail címed, gondolom a tracking number-ra hivatkozva.
E-mailben fogod megkapni a kitöltendő vámkezelési megbízást és esetleges nyilatkozatokat stb. Ezeket kitöltöd, aláírod, visszaküldöd, majd 1-2 nap alatt megkapod a vámhatározatot. Ha kell akkor utalod a vámot, áfát, aztán ha ezt könyvelte a NAV, akkor kiszállítják a csomagot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!