Nem teljesen értem az E-On számláját, kaphatok felvilágosítást?
Részszámláról van szó, hátoldalán a következő értékek szerepelnek:
Leolvasás az energ.ell.v.által, ez 2x, egyik érték 149 kWh, másik 248 kWh - gondolom ez az A1 I. és A1 II. tömb. Na de melyik mit jelent?
Tétel megnevezés
Egyetemes A1 kedvezményes: 41 kWh (nettó 21,45 Ft)
Egyetemes A1: 108 kWh (24,10)
Egyetemes A1 kedvezményes: 69 kWh (19,84)
Egyetemes A1: 179 kWh (22,29)
Még nem én fizetem ugyan, de próbálom megérteni mi miért annyi, és mit takar az A1 I. és II. tömb? Végösszeg igen borsos ár, és nem tudom elképzelni hogy fogyasztunk ennyit.
Köszönöm annak aki ért hozzá és elmagyarázza, ezekről a tömbökről sok infót nem találtam. Legdurvább, hogy a rendszerhasználati díj kis híján annyi, mint az energiadíj.
ugyanannyit fogsz fizetni egy évre vetítve önleolvasóként és részszámlásként is, a különbség annyi h rsz-ként annyit fizetsz amennyit te megadsz, aztán év végén vagy kell hozzá fizetni, vagy ők adnak vissza.
Önelolvasóként meg mindig pont annyit fizetsz amennyit fogyasztottál, de évente 1x mindenképpen ellenőrzi a vállalat saját munkatársa is az óraállást.
Én a részszámlás megoldást ajánlanám, ahogyan íram azt a mérő leolvasásal azért nagyjából be tudod állítani. De ha minden hónapban akarsz diktálni azt előre szólok, körülményesen rossz az eon diktálós rendszere, sokan a hajukat tépték, mire sikerült diktálni. ügyintéző nem fogja neked rögtön rögzíteni, próbálkoznod kell automatán vagy neten (ezek pedig átlagban rohadt szarul működnek)
Csak utána tudod ügyintézőnek telefonon bediktálni. Van olyan is visszajelzi a rendszer ok, beérkezett azonban a mégsincs megfelelően és ilyenkor egy becsült óraállás alapján fog a számlád elkészülni. Ami azért rossz, mert ha nem jössz rá hónapokon át akkor szívás mert vagy kicsiket vagy nagyokat becsült. És ha havis vagy, és egyszer egy nagyobb számla keletkezik akkor már részletfizetést nem kaphatsz.
Vagy jobb, pontosabb megoldás, ha ti diktáltok havonta, ezt részszámlásként is megtehetitek, de a szolgáltatónak egyszerűbb, ha kéritek az önleolvasóba való sorolást, ehhez küldenek egy nyilatkozatot, azt vissza kell küldeni, és ezek után havonta a megadott időben kell diktálnod az órák állását, így minden hónapban annyit fizetsz amennyit fogyasztottál.
kieg.
Anyilatkozaton fel kell tüntetni nektek egy általatok leovasott mérőállást ezzel visszakülditek itt még nem történt meg az átsorolás. Ezután a szolgáltató írásban értesít titeket, hogy el lett végezve. Arra a hónapra az az óraállás leszrögzítve, azzal készül el az elszámoló számlátok és a rákövetkező hónaptól tudtok csak diktálni.
így van utolsó, de ez már részletkérdés, a nyilatkozatban le van írva.
Egyébként a diktálást legegyszerűbb e-mailben elvégezni, én csináltam mérőállás rögzítést egy ideig, és az automatával tleg voltak gondok, meg ritkán a telefonos munkatársak is bénáztak, így ott is volt keveredés, a levél pedig azért nem jó mert ha késik, akkor már nem biztos, hogy elfogadják.
Mi 3napnál hamarabbit és 8 napon túlit már nem fogadtunk el.
Az e-mail-el sose volt semmi baj.
persze, nekünk is volt h 2 hónapos emaileket kellett feldolgozni, de ez már az eon hibája, ügyfélcserével is előfordult ilyen :S, sőt ott volt olyan h 4-5 hónaposat kellet csinálni, mert egy csomó embert levettek róla és felgyülemlett...
az elég nagy szívás volt mkinek
Ismerős, akkora sziívás volt mint a ház, és ez az eon hibája, ezért mondtam, hogy szar a diktálás ahogy van, sokkal egyszerűbb és kiszámíthatóbb a részszámlás
Ücséket ne is mond, kegyetlen szar volt és a vicc, mindeki ücsézett olyan is aki azt se tudta mi a folyamat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!