Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha valakinek semmilyen bevétel...

Ha valakinek semmilyen bevétele nincs, mégis miből fizesse a TB-t?

Figyelt kérdés
Ez csak úgy felmerült bennem, mert nekem sincs munkám (önhibámon kívül persze, dolgoznék én kézzel-lábbal ha lehetne otthoni munkát végezni, mivel betegség miatt nem tudom hosszabb időre elhagyni a lakást, de ez senkit se érdekel persze), ellenben a TB-t pl. nekem is fizetnem kell, ráadásul havonta nem kis összeget, amit (minő meglepetés!) természetesen évről-évre emelnek is. Na most nekem van annyi "szerencsém", hogy vannak Youtube-videóim a neten amiből utalnak egy kevéske pénzt néha, meg eladom régi cuccaimat satöbbi, szóval összejön ebből kb. annyi hogy a TB-t éppen hogy ki tudom fizetni (de amúgy volt már hogy még ehhez is anyáméktól kellett kölcsönkérnem, mert annyi pénzem se volt éppen hogy 7700 Ft-ot kifizessek). Azt most tegyük félre hogy mekkora jó hogy még azt a konkrétan lópikulányi pénzt amit ilyen apróságokkal összeszedek kb. 100%-ban elviszi az állam (tehát magamra semmit se tudok költeni, ami pénzem lesz azt utalom is tovább TB, meg a Youtube bevétel utáni éves adó stb. formájában). De akinek még ennyi bevétele sincs, az honnan a jó fenéből fizesse ki a lassan 10 ezres havi TB-t, ha enni sincs pénze? Egyáltalán, miért köteleznek valakit akinek nincs bevétele, nincs vagyona, hogy fizessen, ráadásul rendszeresen? Miért nem csak az fizet TB-t akinek van fix munkája, fix fizetéssel? A csóró mégis mivel fizessen?

2020. máj. 7. 15:01
 1/6 anonim ***** válasza:
85%
Akinek nincs jövedelme, kérhet segítséget az önkormányzatnál ingyenes egészségügyi ellátásra szociális rászorultság alapján. Az egy háztartásban lévők jövedelmét veszik figyelembe, ha ez alacsony, akkor átvállalják az egészségügyi hozzájárulást.
2020. máj. 7. 15:25
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
2020. máj. 7. 15:26
 3/6 anonim ***** válasza:
61%

És az ország lakossága miért támogasson téged és a hozzád hasonlókat orvosi ellátással ?

Mesélj, mivel vagy te több mint az itt írogato emberek 99 százaléka ?

Irdd már le a különlegességeket, hogy mi is megértsük azt, hogy mi az a csoda amiért nekünk téged támogatni kell.

2020. máj. 7. 15:34
 4/6 anonim ***** válasza:
78%
Mondjuk nem értem miért tartod ezt lopásnak, mikor te írod, hogy beteg vagy, tehát a szolgáltatást igénybe veszed.
2020. máj. 7. 16:09
 5/6 anonim ***** válasza:
62%
Nincs munkám, fizetem a TB-t és mégsem látnak el, mert a vírus miatt minden alapellátás szünetel... De hiába nem kapok a pénzemért semmit, ha nem fizetném még a házamra is ráterhelnék a tartozást...
2020. máj. 7. 18:43
 6/6 anonim ***** válasza:
35%
Nekem 1 evig fizette (volna) az önkormányzat, de pár hónap után általában tálal az ember munkát. Speciel én 2 diplomával mentem boltba dolgozno, mert hirtelen az volt
2020. máj. 7. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.