Ha valakinek semmilyen bevétele nincs, mégis miből fizesse a TB-t?
Figyelt kérdés
Ez csak úgy felmerült bennem, mert nekem sincs munkám (önhibámon kívül persze, dolgoznék én kézzel-lábbal ha lehetne otthoni munkát végezni, mivel betegség miatt nem tudom hosszabb időre elhagyni a lakást, de ez senkit se érdekel persze), ellenben a TB-t pl. nekem is fizetnem kell, ráadásul havonta nem kis összeget, amit (minő meglepetés!) természetesen évről-évre emelnek is. Na most nekem van annyi "szerencsém", hogy vannak Youtube-videóim a neten amiből utalnak egy kevéske pénzt néha, meg eladom régi cuccaimat satöbbi, szóval összejön ebből kb. annyi hogy a TB-t éppen hogy ki tudom fizetni (de amúgy volt már hogy még ehhez is anyáméktól kellett kölcsönkérnem, mert annyi pénzem se volt éppen hogy 7700 Ft-ot kifizessek). Azt most tegyük félre hogy mekkora jó hogy még azt a konkrétan lópikulányi pénzt amit ilyen apróságokkal összeszedek kb. 100%-ban elviszi az állam (tehát magamra semmit se tudok költeni, ami pénzem lesz azt utalom is tovább TB, meg a Youtube bevétel utáni éves adó stb. formájában). De akinek még ennyi bevétele sincs, az honnan a jó fenéből fizesse ki a lassan 10 ezres havi TB-t, ha enni sincs pénze? Egyáltalán, miért köteleznek valakit akinek nincs bevétele, nincs vagyona, hogy fizessen, ráadásul rendszeresen? Miért nem csak az fizet TB-t akinek van fix munkája, fix fizetéssel? A csóró mégis mivel fizessen?2020. máj. 7. 15:01
1/6 anonim válasza:
Akinek nincs jövedelme, kérhet segítséget az önkormányzatnál ingyenes egészségügyi ellátásra szociális rászorultság alapján. Az egy háztartásban lévők jövedelmét veszik figyelembe, ha ez alacsony, akkor átvállalják az egészségügyi hozzájárulást.
3/6 anonim válasza:
És az ország lakossága miért támogasson téged és a hozzád hasonlókat orvosi ellátással ?
Mesélj, mivel vagy te több mint az itt írogato emberek 99 százaléka ?
Irdd már le a különlegességeket, hogy mi is megértsük azt, hogy mi az a csoda amiért nekünk téged támogatni kell.
4/6 anonim válasza:
Mondjuk nem értem miért tartod ezt lopásnak, mikor te írod, hogy beteg vagy, tehát a szolgáltatást igénybe veszed.
5/6 anonim válasza:
Nincs munkám, fizetem a TB-t és mégsem látnak el, mert a vírus miatt minden alapellátás szünetel... De hiába nem kapok a pénzemért semmit, ha nem fizetném még a házamra is ráterhelnék a tartozást...
6/6 anonim válasza:
Nekem 1 evig fizette (volna) az önkormányzat, de pár hónap után általában tálal az ember munkát. Speciel én 2 diplomával mentem boltba dolgozno, mert hirtelen az volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!