Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha nem bízol az eladóban,...

Ha nem bízol az eladóban, előre utalni nem tudsz, személyes átvétel kizárt, utánvétbe nem megy bele, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Van olyan futárszolgálat, akinek ha előre utalom a vételárat + az ő költségét, elmegy a termékért, és kifizeti az árat, de csak akkor, ha az eladó tényleg át is adja neki? Tudom, így a futárdíj bukta, de még így is kevesebb, mintha az egészet buknám. Vagy te hogy oldanád meg?

#futár #csomagküdés
2020. máj. 7. 12:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy, nincs több opciód. Nincs olyan futárszolgálat, ami a csomag tartalmát bármilyen módon vizsgálná és felelősséget vállalna érte. Ők csak a csomag sértetlenségét garantálják.

Esetleg ha egy privát futárt küldesz érte...

2020. máj. 7. 12:35
 2/15 anonim ***** válasza:
75%

Érthető, hogy sok cég nem megy bele az utánvétbe, mert sokan rendelgetnek agyba-főbe át meg nem veszik. Ez meg ugye kiesés nekik. :(

Én rendeltem valakitől és bár csak előreutalással lehet fizetni, jelenleg nem tudok bankolni, írta a hölgy hogy nem szereti az utánvételt de ha nincs rá lehetőség megoldható, viszont drágább.

Szerintem ha normálisan kéred, mégis egy cég 0%-ban együttműkődő, hagyni kell a p*csába.

2020. máj. 7. 12:39
 3/15 anonim ***** válasza:
27%
Vagy megbeszéled vele, hogy a felét utalod, a másik felét meg utánvétesen intézed.
2020. máj. 7. 12:41
 4/15 A kérdező kommentje:
Egy magánszemélyről van szó (amúgy marketplace-en), nézegettem én már fél éve is ezt a cuccot, 3x ennyit ér, és még ugyanazt árulja ugyanannyiért. Általában nem vagyok bizalmatlan, csak megfordult a fejemben, hogy mekkora bolt az, ha töredékáron hirdet valamit, amit majd jól nem küld el.
2020. máj. 7. 12:43
 5/15 anonim ***** válasza:
71%
Nincsenek vélemények, hozzászólások? Én mindig abból szűröm le kamu-e.
2020. máj. 7. 12:46
 6/15 anonim ***** válasza:
78%

"Ha nem bízol az eladóban, előre utalni nem tudsz, személyes átvétel kizárt, utánvétbe nem megy bele, mit lehet tenni?"

- nem veszed meg a terméket

- olyan oldalról vásárolsz, ahol lecsekkolható az eladó

- pl. adott esetben megkéred, hogy tegye fel a Vaterára, aztán ott megveszed és előre utalsz. Ha becsapott az eladó, akkor bizonyos feltételek (pl. feljelentés) bizonyos összegig kártalanít a Vatera. Ezt hívják Biztonságos Vásárlás Programnak, amiről szerintem sokan nem is tudnak.

2020. máj. 7. 12:54
 7/15 anonim ***** válasza:
41%
Ha nem bízok az eladoban nem intezkedek semmit ... Miért nem bízol ? Utanvet semmibe sem jobb az előreutalás es automatas átveteltől. Mert egy üres dobozt küld barmikor .
2020. máj. 7. 12:55
 8/15 anonim ***** válasza:
17%
Havert megkéred hogy irjon rá pl ott lakik az eladótól 1,5 kmre ma átvenné . Te rá írsz pár óra múlva hogy a hetvegen leutazol hol adná át ? Ekkor ha kibújok sunnyog csak postázná tuti nincs neki áruja .....
2020. máj. 7. 13:00
 9/15 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem ha fél évig töredékáron nem tudta eladni, akkor ott vmi gond van.
2020. máj. 7. 13:04
 10/15 A kérdező kommentje:

#5 - Marketplacen nem nagyon vannak vélemények...

#6 - Köszi, pacsi

#8 - Van neki talán, mert a személyes átvételt preferálja, de ő Siófok, én Bp, így nehéz. És haver sincs 100km-re :)

#9 - Nem egy kapós cucc, egy szerverház, de látszólag csillivilli állapot, olyan "h*lyének is megéri, hát még nekem" kategória.

Köszönöm mindenkinek, hagyom egyelőre, ha benne lesz az utánvétbe, oké.

2020. máj. 7. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!