Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lehet kis címletekben, apróval...

Lehet kis címletekben, apróval fizetni a futárnak csomagátvételkor?

Figyelt kérdés

50-100-200 ft-osokat félrerakom, így van már egy kisebb félrerakott pénzem. Ezzel szeretnék fizetni a futárnak, ha hozza a csomagot. Van valami szabály, hogy nem fogadnak el sok aprót? (pl egyszer 500 ft-os belépőt akartam egy vásárban kifizetni és nem fogadták el az előre kiszámolt aprót, mert kint volt a táblán, hogy 50 ft alatti érmét nem fogadnak el)

A pénz kis zacskókba van szortírozva 5000 ft-onként. Minden zacskóra rá van írva melyikből mennyi van és nem ömlesztve van, hanem sorba állítva, csoportosan benne a címletek.

Nem hatalmas tételeket szeretnék kifizetni vele, max pár tízezer forintos rendelésekre gondolok.

2020. máj. 4. 10:25
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Azért 5000ft csak 200asból kifizetve, az 25 egymás mellé helyezett érme egy átlátszó simítózáras tasakban. Ezt durván 20 másodperc alatt le lehet számolni. Én nem érzem akkora szívatásnak, úgy, hogy minden alkalommal a negyedikről lemegyek, ha szól, miattam még a kocsiból is csak azért kell kiszállnia, hogy hátulról elővegye a csomagot.
2020. máj. 4. 13:04
 12/15 anonim ***** válasza:
65%
Igen, de a kérdésben nem 5ezer forintról és nem csak 200asokról van szó.
2020. máj. 4. 14:07
 13/15 Koplárovics Béci ***** válasza:
30%

"nem szeretnék a váltással egy órát elpocsékolni, illetve úgy tudom ott fizetni is kell a beváltásért."

A futárnál nem ugyanannyi idő lenne fizetni vele?

"Nem hinném, hogy egy futár a napi 150-180 csomag mellett biztos megjegyzi és hetek múlva benne lesz a rendszerben, hogy én rossz ember vagyok."

Ó dehogynem jegyzik meg azt aki miatt késő este érnek haza.

2020. máj. 4. 14:52
 14/15 A kérdező kommentje:

#12 "Igen, de a kérdésben nem 5ezer forintról és nem csak 200asokról van szó."

Így van, nem ez szerepelt a kérdésben. De amit leírtatok, abból ezt le lehet következtetni. Ergó normális módon is meg lehetett volna írni, hogy inkább ne zavard ezzel a futárt, de ha mégis akkor pár ezer forintnál többet ne akarj fizetni vele és inkább a 200asokat add oda neki. Szerintem ez tök normális válasz lett volna, nem kell az embert egyből lehordani és lehülyézni.

Plusz elhihetitek, hogy nem úgy csinálnám, hogy lemegyek és a kezébe önteném a pénzt, hogy "számójad, hehe".

Megkérdezném, hogy gond lenne-e, ha pedig elutasít, akkor kifizetem máshogy.

2020. máj. 4. 15:19
 15/15 anonim ***** válasza:
46%

"Lehet kis címletekben, apróval fizetni a futárnak csomagátvételkor?

50-100-200 ft-osokat félrerakom, így van már egy kisebb félrerakott pénzem. Ezzel szeretnék fizetni a futárnak, ha hozza a csomagot. Van valami szabály, hogy nem fogadnak el sok aprót?...

Nem hatalmas tételeket szeretnék kifizetni vele, max pár tízezer forintos rendelésekre gondolok."

A kérdésedben 50-100-200 ft szerepel és pár tízezer ft-os megrendelés, meg az, hogy kis címletekben akarsz fizetni 100 ft-os megrendelést. Miért csodálkozol, hogy nem értettünk Veled egyet? Ráadásul teljesen normálisan is meg lett írva, hogy ha nem akarod a postán beváltani X ft-ért (mert az nem is ingyenes), akkor fizess vele apránként. Na mindegy...

2020. máj. 4. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!