Lehet kis címletekben, apróval fizetni a futárnak csomagátvételkor?
50-100-200 ft-osokat félrerakom, így van már egy kisebb félrerakott pénzem. Ezzel szeretnék fizetni a futárnak, ha hozza a csomagot. Van valami szabály, hogy nem fogadnak el sok aprót? (pl egyszer 500 ft-os belépőt akartam egy vásárban kifizetni és nem fogadták el az előre kiszámolt aprót, mert kint volt a táblán, hogy 50 ft alatti érmét nem fogadnak el)
A pénz kis zacskókba van szortírozva 5000 ft-onként. Minden zacskóra rá van írva melyikből mennyi van és nem ömlesztve van, hanem sorba állítva, csoportosan benne a címletek.
Nem hatalmas tételeket szeretnék kifizetni vele, max pár tízezer forintos rendelésekre gondolok.
"nem szeretnék a váltással egy órát elpocsékolni, illetve úgy tudom ott fizetni is kell a beváltásért."
A futárnál nem ugyanannyi idő lenne fizetni vele?
"Nem hinném, hogy egy futár a napi 150-180 csomag mellett biztos megjegyzi és hetek múlva benne lesz a rendszerben, hogy én rossz ember vagyok."
Ó dehogynem jegyzik meg azt aki miatt késő este érnek haza.
#12 "Igen, de a kérdésben nem 5ezer forintról és nem csak 200asokról van szó."
Így van, nem ez szerepelt a kérdésben. De amit leírtatok, abból ezt le lehet következtetni. Ergó normális módon is meg lehetett volna írni, hogy inkább ne zavard ezzel a futárt, de ha mégis akkor pár ezer forintnál többet ne akarj fizetni vele és inkább a 200asokat add oda neki. Szerintem ez tök normális válasz lett volna, nem kell az embert egyből lehordani és lehülyézni.
Plusz elhihetitek, hogy nem úgy csinálnám, hogy lemegyek és a kezébe önteném a pénzt, hogy "számójad, hehe".
Megkérdezném, hogy gond lenne-e, ha pedig elutasít, akkor kifizetem máshogy.
"Lehet kis címletekben, apróval fizetni a futárnak csomagátvételkor?
50-100-200 ft-osokat félrerakom, így van már egy kisebb félrerakott pénzem. Ezzel szeretnék fizetni a futárnak, ha hozza a csomagot. Van valami szabály, hogy nem fogadnak el sok aprót?...
Nem hatalmas tételeket szeretnék kifizetni vele, max pár tízezer forintos rendelésekre gondolok."
A kérdésedben 50-100-200 ft szerepel és pár tízezer ft-os megrendelés, meg az, hogy kis címletekben akarsz fizetni 100 ft-os megrendelést. Miért csodálkozol, hogy nem értettünk Veled egyet? Ráadásul teljesen normálisan is meg lett írva, hogy ha nem akarod a postán beváltani X ft-ért (mert az nem is ingyenes), akkor fizess vele apránként. Na mindegy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!