Lehet kis címletekben, apróval fizetni a futárnak csomagátvételkor?
50-100-200 ft-osokat félrerakom, így van már egy kisebb félrerakott pénzem. Ezzel szeretnék fizetni a futárnak, ha hozza a csomagot. Van valami szabály, hogy nem fogadnak el sok aprót? (pl egyszer 500 ft-os belépőt akartam egy vásárban kifizetni és nem fogadták el az előre kiszámolt aprót, mert kint volt a táblán, hogy 50 ft alatti érmét nem fogadnak el)
A pénz kis zacskókba van szortírozva 5000 ft-onként. Minden zacskóra rá van írva melyikből mennyi van és nem ömlesztve van, hanem sorba állítva, csoportosan benne a címletek.
Nem hatalmas tételeket szeretnék kifizetni vele, max pár tízezer forintos rendelésekre gondolok.
1.- a futárok állandóan rohannak, mert leterheltek, így nem jó ötlet 50-100 ft-osokkal fizetni
2.- 50 db felett nem kötelesek SEHOL elfogadni és igen, a járvány miatt egyáltalán nem ajánlott a készpénzes fizetés - főleg nem így!
3.- "Nem hatalmas tételeket szeretnék kifizetni vele, max pár tízezer forintos rendelésekre gondolok."
Mint írtam, max 50 db-ot köteles elfogadni (igazából azt sem, most a járvány miatt) így simán megtagadhatja. Hozzánk ugyanaz a futár jár, ha véletlenül ilyent csinálnék, akkor biztosan soha többet "nem lennék itthon" :D - azzaz nem kapnám meg a csomagom.
Ha mindenáron meg akarsz szabadulni a pénztől, akkor fizess be postán csekket vele, de ne a futárt szivasd meg vele.
Aha szóval postán nem fertőz, meg nem gond, ha elmegyek vele a postára, beállok a sorba a többiek közé, ahol konkrétan a képedbe fújják a cigi füstöt, hamut és még ki tudja mit, majd ezután átnyújtom a pénzt.
Nem hinném, hogy egy futár a napi 150-180 csomag mellett biztos megjegyzi és hetek múlva benne lesz a rendszerben, hogy én rossz ember vagyok.
Oooh dehogynem, megjegyzik.
És igen, ha ilyet akarsz csinálni, menj és vidd te a bőröd a vásárra, állj be a postán a sorba.
A pénz egy éve gyűlik, több, mint egy hónappal ezelőtt lettek szortírozva. Emellett olyan megyében vagyok, ahol kb két hetente nő eggyel a fertőzöttek száma.
Postára nem azért nem akarom vinni, mert féltem a bőröm, hanem nem szeretnék a váltással egy órát elpocsékolni, illetve úgy tudom ott fizetni is kell a beváltásért. Befizetéseimet online intézem.
Akkor járj azzal vásárolni és apránként passzold el - nem azzal fizetni egyszerre egy helyen.
Amúgy meg ha semmilyen megoldás nem tetszik, akkor oldd meg magad :-)
"Amennyiben egy vevő a vásárlás során – akár több címletből, összesen - 50 darabnál több érmével szeretne fizetni, a kereskedő nem köteles azt elfogadni. "
"Nem hinném, hogy egy futár a napi 150-180 csomag mellett biztos megjegyzi és hetek múlva benne lesz a rendszerben, hogy én rossz ember vagyok."
Na látod, pontosan tudod, milyen sok címe van egy napra - mégis meg akarod szivatni :-(
És hidd el, hogy a másik 140 címzettet ugyan nem jegyzi meg, de azt az egyet, aki kiszúrt vele, tutira!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!