Októbertől eurózónában fogok tanulni, hogyan érdemes átváltanom a megtakarításaim euróra?
A következő tanévben kezdem meg az MSc tanulmányaimat Olaszországban, emiatt már egy ideje tudatosan félretettem a fizetésem egy elég nagy részét. Kb. 4 millió forint megtakarításom lesz októberig, de a jelenlegi árfolyammal számolva nagyon sokat veszítenék a pénzemből, ha euróra váltanám. Várható (októberig), hogy legalább a 340-es árfolyamig visszaerősödik az eur/huf? Létezik esetleg bármi alternatíva, amivel megkerülhetnék egy ekkora árfolyamveszteséget, relatíve alacsony kockázattal?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Keress olyan bankot, ahol a külföldi kártyahasználat elszámolása középárfolyamon történik. (esetleg tölts fel Revolut-ra, vagy ilyesmi)
Aztán használd a magyar számládon lévő pénzt kint és csak a vásárlások alkalmával legyen konverzió.
ez a legolcsóbb és legkevésbé kockázatos megoldás.
Köszönöm a normális és segítő szándékú válaszokat!
A személyeskedő kommente(ke)t nem veszem fel, ezt a szintet már szerencsére kinőttem, sajnálattal látom, hogy másoknak még nem sikerült. Annak, aki ezt spekulációnak címkézte be, javaslom, hogy nézzen utána a szó jelentésének, mielőtt butaságot ír. :) Az árfolyamról kérdeztem és a lehetséges átváltási módokról. Nem haszonszerzés céljából akarom átváltani a pénzemet, hanem szimplán azért mert euróban lesz rá szükségem. Evidens, hogy az átváltás alatt szeretném a leginkább leredukálni a költségeket, főképp mivel egy olyan országba megyek, ahol a kiadások jellemzően alapjáraton is magasabbak az itthonihoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!