Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tőzsdéhez, részvényekhez...

Tőzsdéhez, részvényekhez egyáltalán nem értek, tehát szerencsevadász szerepben gondoltam OTP-t venni. Érdemes?

Figyelt kérdés

Nulla bevétel mellett 8-10 havi tartalékunk van, ami terv szerint nem kell most semmire. Tehát elvileg pár hónapig nins eladási kényszerem. A pénzem 30 %-át merném részvényekre fordítani. Hozzáértőket kérdezem, hogy alapvetően rossz ötlet, vagy van benne ráció? Kiszálláskor mennyi a költség?

Előre is kösz!

2020. ápr. 16. 14:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
86%
Nincs bevételed, de a pénzed 30%-át el akarod verni a tőzsdén, ráadásul egy gazdasági válság kezdetén? Szerinted ebben mennyi ráció van?
2020. ápr. 16. 14:21
 2/17 A kérdező kommentje:
Nem pontosan fogalmaztam: jelenleg van rendes bevételem és havi megtakarításom. De ha "nullázódna" a bérem, akkor is van 8-10 hónap kp. Tehát passzív pénz fektetnék be rövid távra.
2020. ápr. 16. 14:27
 3/17 anonim ***** válasza:
82%

Jó, de miért épp tőzsde? Miért nem valami más? Miért nem valami olyan, amihez értesz?

Ha már tőzsde, akkor miért épp OTP? Milliónyi más van, ami jobb. Sokkal.

Ha tőzsde, akkor miért nem akarod megtanulni, hogy mit, miért és hogyan? Ha valaki hülyeséget mond, hallgatsz rá, s rosszul sül el, akkor ki lesz a hibás?

2020. ápr. 17. 01:17
 4/17 A kérdező kommentje:

köszi a normális hangvételű választ.

Mint írtam, nem értek a tőzsdéhez és nem figyelem, nem is akarom megtanulni mert van elég dolgom a munkámmal, családdal..., nem lenne rá időm se. Csak az tűnt fel, hogy az otp nagyot zuhant mostanában és úgy emlékszem volt már ilyen, de idővel visszatért az árfolyama.

Idegenkedem az egésztől, nem akarok folyamatosan tőzsdézni, szóval csak egyszeri vásárlásra és eladásra gondoltam.

Nem vagyok lépéskényszerben, nincs elvárt bevételi szint, nincs határidő.

2020. ápr. 17. 08:34
 5/17 anonim ***** válasza:
81%

A részvény nem rövidtára való befektetés.

Vegyél állampapír pluszt, likvid és fix hozamú.

2020. ápr. 18. 02:31
 6/17 anonim ***** válasza:

Ha szerencsevadászként állsz hozzá és most akarsz venni, amikor mindenkinek csak annyi tűnt fel, hogy _olcsóbb_ lett (NEM olcsó!), akkor olyan hozamot is fogsz elérni.

Rossz ötlet, de ha nem hiszel nekem, próbáld ki.

2020. ápr. 18. 09:43
 7/17 anonim ***** válasza:

3-as:

Ejj de marha okos vagy. Ha van sokkal jobb részvény, mint az OTP, akkor kérlek sorolj már fel egy kettőt. És válaszod indokold is, köszi!

Nem azér mondom, mert az OTP lenne a csúcs, csak furcsa, hogy ilyen k#rva magabiztosan adod elő, hogy te tudod a tutit :D

2020. ápr. 29. 19:02
 8/17 anonim ***** válasza:
52%

Nem "tudom", hanem csinálom.

Sok-sok éve.

S nem az a gond, hogy rossz vagy jó az OTP, hanem az, hogy saját bevallása szerint "szerencsevadász".

Diverzifikáció. Mond valamit?

Sosem tennék fel mindent egyetlen lapra.

A múlt héten 31 centért vettem sok-sok ezer db részvényt, amit 2 nappal később 2,29 USD-n adtam el. (Whiting Petroleum)

E hét hétfőn visszavettem 75 centen, ma pedig eladtam 1,31 USD-n.

S ez csak egyetlen aprócska tétel a portfoliómból.

Persze, van OTP-m is (a diverzifikáció miatt), de az sosem fog ilyeneket tudni.

Csak ezzel az egyetlen termékkel szinte nulla kockázattal hányszoroztam a pénzem pár nap alatt? :D :D :D

Csináld ezt meg az OTP-vel!

2020. ápr. 29. 23:52
 9/17 anonim ***** válasza:
52%

Tegnap 18.24-kor megint vettem 12000 db WLL-t 1,02 USD-n, s 18.41-kor kiszálltam 1,25 USD-n.

17 perc alatt 740 600 HUF profit. Mondjuk, kellett hozzá 4M szabad tőke.

Mikor fordul az elő, hogy OTP-vel bő negyedóra alatt lehessen ennyit keresni? :D :D :D

2020. máj. 1. 12:52
 10/17 anonim ***** válasza:
Ha rövid idő alatt ennyit lehet vele keresni, akkor bukni is lehet, nem?
2020. máj. 1. 13:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!