A posta ilyenkor jogosan jár el vagy átveri az embert?
Figyelt kérdés
Fel szerettem volna adni ajánlottan egy 500g alatti csomagot (3db pc játék), A3 méretű buborékos levélben. A kicsit sem kedves hölgy mondta, hogy ez túl nagy, csak csomagként mehet. Nem akartam vezekedni, szóval kifizettem a 2x-es árat. Ami furcsa, hogy korábban adtam fel ugyanígy, A4 méretű boritékban 2db ugyanilyen játékot, ami tömegre majdnem ugyanannyi volt, de az is 500g alatti és akkor simán feladták ajánlott levélként.2020. ápr. 28. 15:11
1/3 anonim válasza:
Nem csak a súlya számít, hanem a mérete is. Ha a méretei alapján (cm*cm*cm) nem fér be egy átlagos postaláda nyílásán, akkor csak csomagként lehet feladni. Ez a posta díjszabásában feketén-fehéren le van írva, szóval jogosan járt el a posta.
2/3 anonim válasza:
Postán maradóra felveszik a vastagabbat is 2 kg-ig. (szoktam így küldeni)
3/3 anonim válasza:
Nem a súly számít hanem a mérete,ha nem fér be egy átlagos postaláda nyílásába akkor csomag.Ezt a 3 cd/DVD-t csak akkor lehetett volna levélként feladni ha nem tokban vannak hanem pucéron egy papírtasakban,vékonyan kibélelt borítékban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!