Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyibe kerűl egy asztalfogla...

Mennyibe kerűl egy asztalfoglalás a piacon? Piacozni szeretnek de nem vagyok jartas ebben

Figyelt kérdés

Munkahelyet valtottam az ev elejen, de a jarvany miatt megszunt a munkam.

Az allam persze tesz magasrol, lejart a munkakeresõi tamogatasom is igy diplomaskent 0ft al vagyok othon ,

elotte evekig dolgoztam-mielott vki a szuper lángeszével ideirna h miert adna a kormány(pl.az eddig befizetett adóból); ingyenélõ stb.

Tehát piacozasra adnám a fejem ha nem túl drága az asztalfoglalás, vki tud vmit errõl?

Kiszamítom ennek függvényében h mennyire jonnék ki , es befektetnék, csirkét vennék -

igy majd tojást adnék el

és tejet majd -

2borjut vettem nemrég, sokat nõttek belettek rakva es kb. õszre ellenek.

Tehat kb. õsztõl piacoznék:

tojast es tejet adnék el.

Ha vki tud vmi infot piacozassal kapcs.ban kérlek írjon

2020. ápr. 27. 09:28
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

Nõ vagyok, 20-30as években.

Tehát nem férfirõl van szó.

2020. ápr. 27. 09:34
 2/14 A kérdező kommentje:

Diplomás, most munkanélkúli, 0ft-al othon.

Persze van megspórolt penzem, de pont ezert vállalkozni szeretnek.

Lehet inkabb

a sajtat vallalkozas-kategóriaba kellett.volna kiirjam.. de sajnos most nem tudom atteni a.kerdest..

2020. ápr. 27. 09:36
 3/14 anonim ***** válasza:
80%

Nem egységes a díjszabás. Ott érdeklődj, ahol árulni szeretnél.

Illetve nem ártana némi piackutatást csinálni, hogy melyik helyen milyen kínálat van, milyen áron tudják adni a termékeket.

2020. ápr. 27. 09:42
 4/14 anonim ***** válasza:
82%

Azért ez egy kicsit összetettebb annál, hogy van tejem, tojásom, helypénzt fizetek és annyi. Az őstermelői tuti kell, ha élelmiszerrel foglalkozol, akkor tuti a nébihtől is kell engedély, az állatok biztos forrásból papírosan kell származzanak, minden visszakövethető kell legyen. Szóval mielőtt ősszel ebbe belevágsz, érdemes lenne alaposan utánajárni, mert könnyen megbírságolnak. Mondjuk ősz-téli időszakban nem nagyon tojnak a tyúkok, inkább tavasz nyár a tojás szezon. Illetve tej mellett árulj tejtermékeket, pl vajat, sajtot, túrót, a tehenek mellett elvan 3-4 kecske is, a kecskesajtot, pedig sokan keresik.

Viszont mondom, az élelmiszernél, főleg az ilyen friss terméknél komolyabb a szabályozás. Ha van falugazdász tőle is kérhetsz tanácsot, de én mindenképpen a NÉBIH - nél kezdeném a sort.

2020. ápr. 27. 10:10
 5/14 anonim ***** válasza:
72%
A piacüzemeltető tud erre válaszolni, mivel nem írtad, hol lenne... A Lehel csarnokban drágább egy asztal, mint Vásárosnaményben.
2020. ápr. 27. 10:44
 6/14 anonim ***** válasza:
44%

Ne haragudj, de több ellentmondást vélek felfedezni a mondanivalódban. Ezt írod:

"Munkahelyet valtottam az ev elejen, de a jarvany miatt megszunt a munkam.

...

elotte evekig dolgoztam"

Nos, a kormány márc. 13-án rendelte el először a kijárási korlátozást. Ha előtte évekig dolgoztál, akkor biztos megvan az elmúlt 3 évben a 360 nap biztosítotti jogviszony - tehát 3 HAVI álláskeresési támogatás jár, amiből még másfél hónap sem telt el. "Elvileg" még másfél hónapig kellene kapnod az álláskeresésit.

Más: többször leírod, hogy 0 ft-al vagy otthon.

Fentebb utaltam rá, hogy még javában mennie kellene az álláskeresési támogatásnak - tehát nem értem, miért vagy 0 ft-al otthon? Ha mégsem kapod valami miatt, akkor arról nagy valószínűséggel nem az állam tehet.

Ha meg van félretett pénzed, akkor nem 0 ft-al vagy otthon.

Vállalkozás... Kezdetben nem lenne érdemes vállalkozást indítani, jó a 4-es javaslata, hogy őstermelőivel indíts, ami évi 600 ezer ft-ig adómentes.

Viszont, nagyon kell arra figyelni, hogy ha már most sincs sehonnan jövedelmed, akkor nagy valószínűséggel jelenleg sem vagy TB biztosított - hacsak nem fizeted magad után. Őstermelőnél nem egyszerű a helyzet, bevételtől, stb-től függ, ezt egy könyvelővel lenne érdemes átbeszélni.

Helypénz. Bp. Hunyadi téren pl. napi 4 ezer ft - de lehet éveset is venni - vidéken nyilván olcsóbb.

2020. ápr. 27. 11:18
 7/14 anonim ***** válasza:
60%

A csirke nem tojik tojást!

A borjú még nem ivarérett, nem lehet berakatni, ha ez alatt a megtermékenyítést érted!

A szarvasmarha vemhességének ideje 9,5-10 hónap, tehát ha nemrég vemhesült, akkor télen lenne utód!

Szerintem a diplomádnak is annyira valós, mint a felsorolt állataid...

Sok az ellentmondás a kamudban, fuss neki újra :)

2020. ápr. 27. 13:53
 8/14 A kérdező kommentje:

olvasd figyelmesebben.

Nem magyarazkodom ha ennyire nem ertesz semmit.

Irtam h korabban vettem a borjukat 2018végén.

Csirke nem tojik. Ki beszélt errol. Irtwm h õsszel adnám el a tojásokat.

Tenyleg ennyire nem tudtok szoveget ertelmezni?

Korabban dolgoztam de valtottam munkat ami nem jott ossze bas.zus mit lehet ebbol nem erteni? Ha februartol szamitasz 3honapot ag mennyi?

Kis matek ha mar kotegedunk.

2020. ápr. 27. 17:27
 9/14 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

olvasd figyelmesebben.

Nem magyarazkodom ha ennyire nem ertesz semmit."---Remek köszönöm, kérlek ne tedd!

"Irtam h korabban vettem a borjukat 2018végén."---NEM ÍRTAD! Ajánlom "olvasd figyelmesebben" mit írtál eddig a kamu sztoridban!

"Csirke nem tojik. Ki beszélt errol. Irtwm h õsszel adnám el a tojásokat."---Szintén csak téged tudlak idézni "es befektetnék, csirkét vennék - igy majd tojást adnék el". Aranyos tündér bogárkám te beszéltél erről :)

"Tenyleg ennyire nem tudtok szoveget ertelmezni?"---Sokat dobna a szövegértelmező képességünkön, ha:

1) írnél ékezeteket

2) megfelelően használnád az alanyt és állítmányt

3) nem kellene a gondolataidat kitalálnunk

4) nem adnál utólag a történethez

IGEN ELFOGADJUK!!! a hiba bennünk és nem benned van!

"Korabban dolgoztam de valtottam munkat ami nem jott ossze bas.zus mit lehet ebbol nem erteni? Ha februartol szamitasz 3honapot ag mennyi?

Kis matek ha mar kotegedunk."---Szerény véleményem szerint az a következő hónapot (májust) jelenti és nem a múlt hónapot... Kérlek javítsál, ha ismételten tévedtem volna, köszönöm!

2020. ápr. 27. 17:59
 10/14 anonim ***** válasza:
írnél = írnál :)
2020. ápr. 27. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!