Joga van ezt kérni és nekem bele kell mennem?
A bérlőm elveszítette az állását és el van maradva 2 hónapja a számlákkal,sgy havi bérleti díjjal is tartozik.
Azt kéri,a kaucióbó fizessek,mert ő nem tud.
Nos, én ezt nem szeretném megtenni,ugyanis a szerződés sem tartalmazza,hogy kaucióból állhatja a bérleti díjat/számlát.
Jogomban áll visszautasítani a kérését?
Azzal fenyegetőzik,hogyha nem járok el ahogy kérte ,beárul,hogy biztos elköltöttem a kaució,azért nem engedem.
(Ugyan nem tudom kinél vagy minél árul be,de biztos..)
1. Kérni bármit kérhet, de te nem vagy köteles megadni neki.
2. Semmi sem gátolja, hogy elköltsd a kauciót. A lényeg, hogy akkor vissza tudd neki adni, amikor kiköltözik.
Ez a kérdés is volt már vagy háromféleképp feltéve, voltál már a bérlő is.
Mire van a kaució: a károkra, amit esetlegesen okoz vagy a lakbérelmaradásra. Gondolom ezt beleírtátok a szerződésbe, nem csak eltetted a kauciót, mert az neked jár. Elköltheted valóban, de bármikor vissza kell tudnod ani neki.
Felmondhatod a bérletét, de jóval kevesebbet fog fizetni a következő lakó, ezt kalkuláld bele. Illetve azt is, hogy nem tudod hivatalosan kilakoltatni, amíg moratórium van. Persze egyéb, nem hivatalos módszerek mindig vannak.
Nem tartom valószínűnek,hogy a kaució a lakbérelmaradásra van.
Úgy döntöttem felszólítom.
3, a semminél nem fog kevesebbet fizetni senki
kérdező, mondd fel a bérletet és add vissza, ami marad a kaucióból, miután levontad a károdat: nem fizet, rongálás, elmaradt rezsi!
A kaució károkozásra, valamint lakbér elmaradásra egy biztosíték. Kérésre nem használgatjuk fel, mert az előbbiek elmaradása esetén az a bérlőnek visszajár a szerződés megszűnésekor.
Ha nem fizet, akkor ez van:
"25. § (1) Ha a bérlő a bérfizetésre megállapított időpontig a lakbért nem fizeti meg, a bérbeadó köteles a bérlőt - a következményekre figyelmeztetéssel - a teljesítésre írásban felszólítani. Ha a bérlő a felszólításnak nyolc napon belül nem tesz eleget, a bérbeadó további nyolc napon belül írásban felmondással élhet."
"(5) * A felmondás az (1) bekezdés esetében az elmulasztott határnapot követő hónap, utolsó napjára szólhat. A felmondási idő nem lehet rövidebb tizenöt napnál."
Majd az elmaradását beszámítod a kaucióba, ha jár még vissza neki összeg, azt odaadod és csókolom!
Persze mindent lepapírozva...
Olyanba soha nem menj bele, hogy a kauciót használod fel menet közben!
Ez ugyanez a történet pepitában.
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-ker..
Így van. Rossz a hozzáállása a bérlőnek.
Én is szoktam elnéző lenni bizonyos dolgokban, de ahhoz az is kell, hogy a bérlő is "olyan" legyen.
Amilyen az adj Isten, olyan a fogadj Isten!
Ezt küldd el a francba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!