Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ez a csekkes dolog hogy...

Ez a csekkes dolog hogy működött régen?

Figyelt kérdés
nagyon nem értek hozzá csak körülírom, régebbi, többnyire amerikai filmekben láttam olyat hogy ha nem volt egyik embernél pénz kifizetni a másikat akkor mondta hogy "írok egy csekket" és elővett egy füzetszerű dolgot amiből kitépett egy lapot és kitöltötte és odaadta. ebből hogy lett a másiknak pénz, hogy működött ez a rendszer, illetve ez a mai napig is használatban van?
2020. ápr. 15. 17:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Besétált a csekkel a bankba és a csekkért pénzt adtak neki.

Amerikában tudtommal még használják ezt az őrültséget. :)

2020. ápr. 15. 17:19
 2/5 A kérdező kommentje:
de itt mi volt a bizonyíték, leellenőrizték valahogy hogy stimmel-e az aláírás vagy ilyesmi? az ügyes hamisító csalók ezt nem is tudom hogy nem használták ki
2020. ápr. 15. 17:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
De, kihasználták. Nem tudom, hogy hogyan ellenőrzik, de még tényleg létező dolog ez. Néhány éve dolgoztam egy nyarat az USA-ban, hetente kaptam fizetést, minden héten egy csekket. A bankban pedig kifizették nekem.
2020. ápr. 15. 17:55
 4/5 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
A csekktömböt eleve a bank adta ki, nem csak egy papírfecni volt. Azon simán lehettek biztonsági megoldások, mint a pénzen, hogy nehezebb legyen hamisítani.
2020. ápr. 15. 18:00
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Úgy ment a dolog, hogy a bankod adott neked egy csekkfüzetet.

Te kitöltötted, odaadtad valakinek.

Az a valaki bement a saját bankjába. A saját bankja felvette a kapcsolatot a te bankoddal, hogy ellenőrizze van-e rajta fedezet, az aláírást nem tudom nézték-e fax-al vagy máshogy. Ha igen, akkor a másik bankja beváltotta a csekket és utána a két bank elszámolt egymással.

Ha nem, akkor fedezetlen a csekk, amit elég komolyan vettek.

Nyilván volt egy csomó visszaélés ezzel kapcsolatban. De ahhoz, hogy hamis csekket adj, vagy lopnod kellett valakitől egy üres tömböt, vagy hamisítani egyet. Ha a saját nevedre számlát nyitottál egy bankban, és úgy kaptál csekkfüzetet, akkor azért hamar lebuktál a fedezetlen csekkjeiddel.

Sajnos ennyire mélyen nem ismerem a témát. Pedig biztos érdekes téma :)

A maga korában ez nem volt egy rossz intézmény. Nem volt még internet így mégis tudtál fizetni anélkül, hogy csomó kp lett volna nálad.

Ma már iszonyatosan elavult és felesleges a bankkártyák korában.

2020. ápr. 15. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!