Miért sírnak a vállalkozók hogy pár hónapig megcsappan a bevétel most, amíg eddig dőzsöltek?
Egyes helyeken pár hónapig megcsappan és eddig dőzsöltek, ott jó eséllyel nem sírnak.
Ahol meg teljes csőd jön a pár hónap kimaradt bevétel miatt ott meg jó eséllyel sírnak.
Könnyen lehet, hogy 10% alatti nyereségrátával dolgozó cégeknek a 2 hónap kimaradás 2 évnyi nyereség elmaradást jelent, de a fő probléma nem ez, hanem hogy nincs akkor tartalékuk, amivel tovább tudnának működni (nincs 2 évnyi félretett pénzük hitelt meg jó eséllyel nem kapnak, illetve a 2 hónap után sem biztos, hogy ugyanolyan mederben tudnák vállalkozásukat működtetni - lásd szinte teljes turisztikai szektor).
Ráadásul az egyik iparági csődhullám (turisztika, vendéglátás) magával ránthat más iparágakat (pl bankszektort), ami még több munkanélkülivel (és még több vissza nem fizetett hitellel) jár.
Jellemzően nem azok sírnak, akik nem tudnak a következő 2 hónapban új bmw-t venni maguknak, sokkal inkább az a félmillió ember, akit ez valamilyen szinten érint.
1. Nem azok a vállalkozók sírnak, akik eddig dőzsöltek.
2. Megcsappanó bevételek mellett ki kell találniuk, miből biztosítják az alkalmazottaik bérét, és aztán hogyan és mikor fog újra beindulni a biznisz. A bizonytalanság nem jó az üzleti világban.
Én dőzsölök továbbra is, csak kirúgtam pár alkalmazottat.
Majd veszek fel újabb droidokat, ha helyre áll a rend.
Irigység,rosszindulat ON.
Na incelkedés mellett beindult az ,,irigy vagyok másra,ahelyett,hogy fejleszteném magam" kérdés.
Amúgy te vállaltad el a melót ennyiért.
Miért nem tetszettek tanulni és olyan állást megpályázni ahol megfizetnek rendesen meg be is jelentenek?
Vagy csinálj céget te is és mutasd meg,hogy kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!