Mi a véleményetek erről a kezdeményezésről, hogy a tulajdonosnak el kéne engedni a bérleti díj felét?
Nekem bőven megéri. És nem vàg földhöz ha kiesik a bérleti díj fél évre pl. "Élni és élni hagyni "inkább. Pláne, hogy cserébe pl. a helyi önkormányzattól én is bérmentesen kaptam egy vendéglátó egységet üzemeltetésre azon a településen. 😊(win-win-win). +1 win a helyi gazdaság fejlesztése, élénkítése.
Kaptam már úgy vissza ingatlant azért, hogy egy csaptelep sem volt hagyva bent, hiába kerestek jól. 😁
"Sokan hitelt fizetnek a kiadott ingatlanra. "
A gond itt kezdődik...
Az egy eléggé eltorzult gondolkodásmód hogy majd a bérletiből fizetem a törlesztőt a többi meg marad nekem 😁Egy felújítási tartalék plusz adó elviszi a "hasznot".Arról nem beszélve, ha az ingatlant nem 2014 előtt vette valaki ilyen célra.
Eddig királynak tűnt, hogy nem kell dolgozni csak a bérletiből élni, amiből a hitel es jàrulékos terhek mellett még a megélhetést is fedezni akarja valaki... Most meg siránkozik? 😁 Gazdasági analfabétizmus ami lufit indukált. Most csak visszaesnek a realitás szintjére.
Vállalkozó bérlőként mi is a megoldási javaslatra várunk iskolabüfé kapcsán. Most ugye a elvileg az van, hogy sem emelni nem lehet a bérleti díjat, sem felmondani nem lehet a bérleti szerződést. A szakképzési centrum egységes joggyakorlaton dolgozik nem egyedi megoldási javaslatokon.Mi az egyik telephelyen így hatósági lezárás miatt nem tudunk működni pl. Az alkalmazott táppénzen egyenlőre és a járulék moratórium miatt feltehetően elküldeni sem kell a bérleti szerződés lejártáig.
Bérbeadóként az előző bérlőnk nekünk is 4 vállalkozás volt, 5 év alatt saját ingatlant tudtak venni maguknak a településen.
6 - os !
Az albérlet, nem jótékonykodási eset.
Ha valakinek éhen kell halnia, akkor ki legyen az ? - a lakás tulajdonosa, vagy a bérlője ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!