Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vissza kell e fizetni a...

Qwert999 kérdése:

Vissza kell e fizetni a fennmaradó összeget, ha a bérleti idő lejárta előtt visszahozzák a bérautót? 3 nappal előbb hozták vissza.

Figyelt kérdés
2020. jan. 4. 05:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem szerepel a bérleti szerződésben akkor szerintem nem. Max annyit megtennék, hogy 3 napig nem adom ki másnak, hogyha mégis meggondolnák hogy kell akkor elvihessék.
2020. jan. 4. 05:34
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Mi van a szerződésben ilyen esetben? Az a mérvadó...

Egyébként egyet értek az előttem szólóval.

2020. jan. 4. 08:03
 3/4 anonim ***** válasza:
71%

Vissza. Ha nem fizetnéd vissza, többet nem bérelnék tőled autót.

Szoktam bérelni, főleg akkor ha az enyém szervizbe megy. Mivel nem tudom hogy 5 napig lesz ott vagy 8 napig, így általában hosszabb időre hozom ki a bérautót. (hossza időre amúgy is olcsóbb a napidíja)

Viszont volt hogy 4 nap múlva vihettem vissza, mivel az enyém kész lett. (minek fizessek még 4 napot, ha nincs rá szükségem) ezért visszavittem. Megbeszéltünk egy köztes összeget, ami mind a kettőnknek megfelel, és úgy számoltunk el egymás felé az anyagikat.

Nem nem fizettem ki a 10 napot és nem is annyit fizettem, mintha csak 4 napra hoztam volna ki az autót.

2020. jan. 4. 09:24
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerződéstől függ, meg a bérbeadó jóindulatától. Köttöttél egy határozott idejű szerződést!

Miért kellene bármelyik félnek lemondania a jogairól? Szerinted fordított esetben is működne a dolog? Rátelefonál a bérlőre, hogy hozd már vissza az autót barátom, mert kellene?! :)

Ha valaki nem tudja előre hogy mennyi időre kell neki az autó, akkor ezt a helyzetet miért nem az átvételkor beszéli meg a bérbeadóval?

2020. jan. 4. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!