Van olyan, akinek a férje nem akarta hogy a feleség kezelje a pénzt, de sikerült meggyőzni?
Van. pl én.
Bár élettársi kapcsolat volt, de az élettársam katasztrofálisan kezelte a kajapénzt, így hamar kiderült, hogy nálam jobb helyen lenne :-)
1 hónap alatt meggyőztem, hogy mennyit tudnánk spórolni :-)
3 hónap alatt kiderült amikor összeköltöztünk, hogy képtelen odafigyelni pl. a csekkbefizetések határidejére és mindig azt vesz, amit éppen megkíván.
Mindig letoltam, hogy ez így nem működik, felnőtt emberek vagyunk, nincs olyan, hogy hónapokig nem fizetjük be a villanyszámlát, mert ő "elfelejtette", ellenben elköltjük minden pénzünket, mert ő ezt megkívánta. Nagy nehezen belátta, hogy jobb, ha nem ő foglalkozik ilyenekkel.
Akkor döntöttünk úgy, hogy inkább én fizetem a rezsit és ő csak nekem ad pénzt egy összegben ezekre, hogy felezzük a költségeket. Azóta rendben vagyunk, úgyhogy ez igazából rám ragadt. Minden pénzügyünket én intézem, én kezelem, én számolok, én tervezek, én irányozom elő, hogy valami belefér-e a keretbe, vagy sem.
A " pénz elfolyást" azzal akadályoztuk meg, hogy mindketten megtakarítási számlára utaljuk a fizetésünk egy részét már akkor, amikor megkapjuk és elfelejtjük, hogy az az összeg létezik. A mindennapi megélhetésre kényelmes keretet lőttünk be, szóval nem érezzük azt, hogy valamit ne vehetnénk, vagy tehetnénk meg, ugyanakkor tudatosabbak vagyunk, hiszen ha a keret elfogy, nincs több.
Sajnos nálunk is ez van.
Ráadásul nem érti a sok kicsi sokra megy elvét. " Ez csak 1-2 ezer forint volt". De naponta 1-2 ezer már 30-60 havi szinten.
Ha pedig több fizut kap, akkor többet is költ, mondván úgyis több pénz jött be. És rendszerint marhaságokra megy el a többletkiadás vagy olyanokra, amiken lehetne fogni. Pl a főtt kaja nem fogy el, folyamatosan öntöm ki a maradékot, mert hazafelé megevett egy gyrost vagy hamburgert.
Vagy pl vihetne főtt ételt itthonról, helyette rendel, mert folyton itthon felejti, ha kikészítem, akkor is.
És ezeken éves szinten nagyon sokat lehetne fogni, de azzal nem foglalkozik, mert tételenként kis összegek, azzal nem foglalkozik, hogy egyben sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!